Uspeh slovenske košarkarske reprezentance je v Sloveniji povzročil neverjetno evforijo. Najzvestejši navijači mrzlično iščejo načine, kako priti v Carigrad, kjer se bo Slovenija v nedeljskem finalu pomerila z zmagovalcem današnjega dvoboja med Srbijo in Rusijo.

A kot izpostavlja Dnevnikov poročevalec Gregor Terzič, igralci selektorja Igorja Kokoškova s svojimi imenitnimi predstavami niso omrežili le Slovencev, temveč tudi številne tuje novinarje in navijače. Obenem se je dotaknil udi dogodkov s tekme proti Španiji in podal svojo prognozo finalnega obračuna.

Skupina Kingston pa je že spesnila oziroma priredila refren svoje skladbe Alle Alle, v kateri pojejo, da so naši fantje že evropski prvak v košarki.

POSLUŠAJTE TUKAJ.

UE Celje danes izdala skoraj 300 potnih listov

Košarkarski navijači, ki so danes hiteli z vseh koncev Slovenije v Celje, so na Upravno enoto (UE) Celje podali 335 zahtev za prednostno izdelavo potnih listov. Do 17.30 je celjski Cetis na UE Celje poslal 291 potnih listov, 44 potnih listov pa bo dostavljenih okrog 19. ure, so za STA pojasnili na UE Celje. Proti Carigradu bo ta konec tedna poletelo sedem dodatnih letal.