O skoraj ničenergijski hiši Primus-E 137

Hišo Primus-E 137 iz skupine Avantgarde odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris, kar največja uporabnost ter visoka energijska varčnost, ki ustreza zahtevam standardu skoraj ničenergijske hiše s porabo pod 10 kilovatnih ur na kvadratni meter. Hiša je zgrajena s konstrukcijskim sistemom Lumar Pasiv Eko. Z vgrajenim sistemom prezračevanja izpolnjuje pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleža naravne izolacije, celuloza in lesnih vlaken je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda. Hiša je bila leta 2013 uvrščena med energijsko najučinkovitejše objekte v Sloveniji.

Lumar 2020 – v vse hiše vgrajeno prezračevanje

V podjetju Lumar, vodilnem slovenskem proizvajalcu montažnih hiš, vam ponujajo bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj ničenergijske hiše. V vse hiše Lumar je standardno vgrajen prezračevalni sistem z rekuperatorjem. Ta zagotavlja vedno svež zrak, ki je bistvenega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje. V kombinaciji z Lumarjevo vrhunsko tehnologijo toplotnega ovoja z odlično zrakotesnostjo vse hiše že danes izpolnjujejo visoke energijske standarde, ki bodo predvidoma vstopili v veljavo šele leta 2020 z Evropsko direktivo o energijski učinkovitosti stavb.

S sončno elektrarno brez stroškov električne energije

Standard skoraj ničenergijskih stavb ob visoki energijski učinkovitosti stavb zahteva tudi visoko izrabo obnovljivih virov energije. Si lahko predstavljate, da v svoji hiši nimate več stroškov za električno energijo (ogrevanje, topla voda, razsvetljava, gospodinjstvo)? To lahko uresničite z vgradnjo sončne elektrarne, s katero boste potrebno električno energijo proizvedli sami. Tako ne boste le izpolnili zahtev po obnovljivih virih energije, ampak boste tudi brez stroškov za elektriko. V podjetju vam zasnujejo sončno elektrarno ustrezne velikosti za neto meritve glede na vaše potrebe po električni energiji, ki na letni ravni uravnoteži proizvodnjo in porabo električne energije. Za gradnjo sončnih elektrarn so odslej na voljo tudi nepovratne finančne spodbude Eko sklada.

Predstavitve Lumarjevih strokovnjakov

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na primeru hiše na Brdu pri Ljubljani predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje skoraj ničenergijskih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj ničenergijske hiše Lumar. Za več informacij bodo na voljo lastniki hiše. Prijave za ogled sprejemajo na www.lumar.si.