»Za smuči sem se zdaj nekako odločil, da jih bom letos zamenjal in šel na Fischerja. Bilo je veliko testiranj, na koncu je ta material zmagal,« je danes v Kranju neznanke o novem opremljevalcu, ki so se pojavile pred začetkom poletne velike nagrade, razblinil Prevc

24-letnik se je odločal med domačim izdelovalcem smuči znamke Slatnar in prevladujočim in marketinško zelo agresivnim avstrijskim proizvajalcem Fischer. Na koncu se je tehtnica nagnila na stran Fischerja. »Odločitev za zamenjavo smuči je bila zelo težka. Težko je bilo vse skupaj zamenjati in testirati, ko sem ugotovil, da mi tuji proizvajalec bolj ustreza. Treba je bilo čustva pustiti ob strani. Testirati sem začel na začetku julija, vmes mi tudi skoki niso šli, tako kot bi si želel, tako da na tekmah nisem mogel testirati in nisem dobil pravih informacij, zato se je vse skupaj zamaknilo za kakšen teden. Preizkušal sem različne modele, kako se odzivajo, potem ko vse daš na papir potegneš črto in pretehtaš, kaj je tisto, kar ti bo prineslo več,« je odločitev pojasnil Prevc.

Izključni razlog za zamenjavo opremljevalca je bil material, odločitev pa je po poletnem tehtanju pri slovenskemu asu dozorela minuli teden. »Hitrost smuči je pri obeh nihala, enkrat so bile hitrejše Slatnarjeve, kakšen skok sem bil hitrejši na Fischerjevih, tukaj prav velike umetnosti ni. Na Fischerjevih je bilo več neke sproščenosti in sigurnosti, kar je bilo tudi tisto, kar je pretehtalo na Fischerjevo stran,« je še dodal Prevc, ki se bo o tem, ali bo nastopil na preostalih dveh tekmah poletne velike nagrade, odločal sproti.

Sta se pa Slatnar in Prevc, razšla brez zamer in sta si pustila vrata za prihodnje sodelovanje na stežaj odprta. »Ko bo Slatnarjev čevelj pripravljen in funkcionalen, da se testira, ga bom testiral,« je sklenil Prevc.

»To je bila potihoma njegova želja dlje časa. Peter je precenil, da mu Fischerjeva smuča bolj ustreza, njegovo odločitev spoštujemo, za nas to ni zaušnica, bolj motivacija, spodbuda, naloga, da poskusimo še bolj dodelati in nadgraditi smučko, da bo zanimiva tudi zanj. Tukaj ni prostora za zamere, gre za povsem športno potezo,« je dejal Peter Slatnar, ki je zadovoljen, da na Slatnarjevih smučeh ostaja večina slovenskih reprezentantov, prihajajo mladi, na slovenskih smučeh še naprej skače japonska šampionka Sara Takanaši.