Poleg poslancev SDS so interpelacijo podprli še poslanci NSi in poslanec koalicijske SD Janko Veber. Poslanci opozicijske Levice so bili pri glasovanju vzdržani ali odsotni. Ministrica ni prejela glasov podpore niti vseh prisotnih poslancev SMC, Mitja Horvat je bil pri glasovanju vzdržan, Marko Ferluga, ki je bil med razpravo sicer prisoten, pa kvoruma pri glasovanju ni prijavil. Prav tako pri glasovanju niso bili enotni v DeSUS, proti interpelaciji je glasovalo šest njihovih poslancev, Ivan Hršak je bil vzdržan, nekaj poslancev pa je bilo odsotnih, med njimi Tomaž Gantar, ki je kot ministričin kritik sicer interpelacijo podpiral.

Ministrica je ocenila, da je razprava pokazala, da je zdravje »tista vrednota, ki se pravzaprav dotika nas vseh«. Ob tem je poudarila, da je večina v Sloveniji z zdravstveno oskrbo zadovoljna in le redko razočarana. »Slovensko zdravstvo mora ostati dostopno, pravično in solidarno,« je izpostavila.

Rešujemo bolnike ali Cerarja?

Poslanka SDS Jelka Godec je ocenila, da ministrica na seji ni odgovorila na očitke v interpelaciji. Dodala je, da zdravstvo še nikoli ni bilo v tako slabi kondiciji kot zdaj. Vse, ki so govorili, da jim gre za bolnike, da ministrica dela slabo in da ne bodo podprli njenega dela, ampak premierja Mira Cerarja, pa je Godčeva pred glasovanjem vprašala: »Koga rešujemo danes, bolnike ali predsednika vlade?«

Tudi iz koalicijskih vrst so namreč na delo ministrice leteli številni očitki, zlasti glede priprave zakonodaje. Vseeno pa sta želja po obstanku koalicije in bližajoče se parlamentarne volitve očitno pretehtale, da niso podprli razrešitve ministrice.