Včerajšnja preostala četrtfinalna obračuna na košarkarskem evropskem prvenstvu nista postregla s presenečenjem. Čeprav so Grki v osmini finala izločili Litvo, so na celotnem prvenstvu prikazali preslabe igre, da bi si zaslužili mesto v polfinalu, kamor se je prebila Rusija. Ta se bo v jutrišnjem polfinalu udarila s Srbijo, ki ni imela večjih težav z Italijo.

Tako kot v osmini finala proti Hrvaški je imela Rusija tudi proti Grčiji razpoloženega Alekseja Šveda, ki je obračun končal pri 26 točkah. A ker je ob njegovi prisotnosti na parketu šepala igra v obrambi, ga je selektor Bazarevič v napetem zaključku potegnil na klop. »Na koncu sem želel imeti na parketu nekoliko več mišic. Delovalo je,« se je zasmejal Sergej Bazarevič, ki ima na tekmah veliko pomoč v predsedniku ruske zveze Andreju Kirilenku. Nekdanji zvezdnik lige NBA, ki obračune venomer spremlja v prvi vrsti ob igrišču, igralcem na parketu ves čas deli nasvete, ki jih po videnem tudi upoštevajo. »Kirilenko je bil vrhunski igralec. Dobro pozna situacijo v moštvu in je odličen predsednik, saj je povsem obrnil stanje v ruski košarkarski reprezentanci. Vesel sem, da imam njegovo pomoč,« je na to temo povedal Bazarevič.

V včerajšnjem večernem obračunu je Srbija proti Italiji upravičila vlogo favorita. Bogdan Bogdanović in soigralci so ves čas držali prednost pred nasprotnikom in odlično pazili predvsem na njihovega najboljšega strelca Marca Belinellija. Branilec NBA-moštva Atlanta Hawks nikakor ni prišel do odprtih metov, ob tem pa so srbski košarkarji odlično pazili še na drugega italijanskega zvezdnika Luigija Datoma in si tako tlakovali pot do polfinala.

Evropsko prvenstvo, četrtfinale: Grčija – Rusija 69:74 (24:17, 37:31, 53:51, Calathes 25, Printezis 19; Šved 26, Mozgov 15), Italija – Srbija 67:83 (17:18, 33:44, 48:59, Belinelli 18, Datome 15; Bogdanović 22, Mačvan 13), Nemčija – Španija, 72:84, Slovenija – Latvija 103:97, polfinale, danes ob 20.30: Španija – Slovenija, jutri ob 20.30: Rusija – Srbija.