Kako močna so čustva po četrtfinalni zmagi proti Latviji?

Veselje je nepopisno. To je seveda razumljivo, a hitro se moramo zbrati. Že jutri nas namreč čaka nova težka tekma, ko se bomo v polfinalu pomerili proti favoritu prvenstva Španiji. Vemo, da imajo fenomenalno ekipo, zato bomo morali odigrati perfektno tekmo, če se želimo uvrstiti v tako želeni finale.

Tekma je bila izredno groba, kar pa vas ni spravilo iz ritma.

To ni čudno, saj smo si oboji močno želeli zmage. Na koncu je prišlo tudi do vroče krvi, a to je vse v žaru borbe in je bilo že ob zadnjem zvoku sirene pozabljeno.

Se vam zdi, da sodniki na tem prvenstvu niso kos nalogi?

Na sodnike se nikdar ne smemo ozirati, saj je to element, na katerega nimamo vpliva. Bolj ko se obremenjuješ z njimi, manj si osredotočen na igro. Treba se je kar najbolje prilagoditi njihovemu kriteriju in igrati svojo igro.

Kaj lahko rečete o Kristapsu Porzingisu, ki je dosegel kar 34 točk?

Fenomenalen igralec, izredno dolg, odličen atlet, z neverjetnim metom. Dal nam je res veliko točk, a smo se kot moštvo odlično borili in bili na koncu za to tudi nagrajeni.

Soigralci so rekli, da ste se ob Goranu Dragiću ob polčasu precej razjezili. Kaj ste povedali?

Res je. To zame sicer ni značilno, a sem se letos kot kapetan v Banvitu naučil, da moram tudi sam sem ter tja povišati glas. Rekel sem, da nismo dva meseca garali in se trudili, da bi odšli domov že v četrtfinalu. Pokazali smo veliko poguma.

Vam je z zmago v četrtfinalu padlo kaj bremena z ramen?

Breme je stalno prisotno. Poskušamo se kar najbolje pripraviti, se držati našega rituala in se boriti. To nam zaenkrat prinaša rezultat in tega se bomo držali tudi vnaprej.

Z Randolphom sta bila v ključnih trenutkih obremenjena s štirimi osebnimi napakami. Kako težko se je bilo držati nazaj?

Še vedno moraš igrati dobro obrambo, a pri tem malo bolj paziti. Na koncu sem tudi dobil peto osebno, a hvala bogu to ni bilo ključno.

Nazadnje, ko ste se pomerili s Španci na evropskem prvenstvu v Sloveniji, vam je Marc Gasol v žaru borbe izbil zob. Se kaj bojite novega srečanja z njim?

Kje pa! Z veseljem ga še enkrat izgubim, če zmagamo tekmo.