Maribor bo ob robu nocojšnje premiere lige prvakov v Ljudskem vrtu z zanimanjem spremljal tudi obračun med Liverpoolom in Sevillo v skupini E. Slovita tekmeca sta osrednja favorita za napredovanje v osmino finala, v nadaljevanju predtekmovanja pa se bosta predstavila tudi štajerskemu občinstvu.

Liverpool se v ligo prvakov tako kot Maribor vrača po decembru 2014, a z izredno slabo popotnico. Nemški trener Jürgen Klopp je ravno minuli konec tedna doživel najhujši poraz, odkar je pred dvema letoma sedel na klop Liverpoola. Josep Guardiola ga je z Manchestrom Cityjem povozil s 5:0. Petkratni evropski prvaki (več naslovov imata le Real Madrid in Milan) so oddaljeni od stare slave, vendar bo legendarni stadion Anfield prav gotovo znal počastiti vrnitev v najvišji nogometni razred. Obračun s Sevillo bo tudi ponovitev lanskega finala evropske lige, ko so Španci vzeli krono po zmagi s 3:1. Odtlej se je tudi v Sevilli marsikaj spremenilo – takratnega trenerja Unaia Emeryja je zamenjal zdajšnji argentinski selektor Jorge Sampaoli, tega pa Eduardo Berizzo, ki je v minuli sezoni treniral Celto iz Viga. Za Liverpool bo prvič v sezoni zaigral njegov najvrednejši nogometaš Philippe Coutinho, ki je bil poleti z eno nogo že v Barceloni, a ga je propadli posel močno potrl.

Med vsemi udeleženci lige prvakov je doslej največ nastopov zbral vratar Porta Iker Casillas (87). V zgodovini predtekmovanj je Lionel Messi v dresu Barcelone najbolj razpoložen med strelci, saj je na dosedanjih 57 tekmah zabil prav toliko golov. Klubi bodo imeli med drugim priložnost za postavljanje novih rekordov. Doslej je najhitrejši gol po slabih 11 sekundah dosegel Jonas (Valencia, november 2011), najhitrejši hat-trick pa je v 8 minutah uspel Gomisu (Lyon, december 2011). Lani je Borussia Dortmund na šestih tekmah zabila rekordnih 21 golov, medtem ko Deportivu, Maccabiju Haifa in Dinamu Zagreb v preteklosti sploh ni uspelo zatresti mreže nasprotnikov. Najvišjo zmago predtekmovanja sta dosegla Liverpool (novembra 2007 proti Bešiktašu) in Real Madrid (decembra 2015 proti Malmöju), ko je bilo obakrat po 8:0.