Več kot 4300 glasov mednarodne žirije je blejskemu sladoledu prineslo zmago v izboru najboljše sladoledne destinacije na svetu, so sporočili iz Sava Turizma. Sladoledni okus z nenavadnim imenom sladogled so pripravili v slaščičarski delavnici Hotela Park na Bledu.

Okusom so dodali zgodbo

Kepico zmagovalnega sladoleda sestavljajo tri plasti: temna čokolada s surovimi zrni kakava, kvinojina sladoledna krema z mandlji, cimetom in rozinami ter maskarpone. »Sladogled ni samo odličnega okusa, ampak nosi tudi zgodbo o Bledu, ki obiskovalcem ponuja najlepše razglede – na jezero z otočkom, na grad in okoliške gore,« pojasnjuje direktorica Sava hotelov Bled Mojca Krašovec. Na takšen način so se blejski sladoledni mojstri lotili tudi sodelovanja na tekmovanju. Sladogled so odnesli na vrh Ojstrice in Straže ter ga s čolnom peljali po Blejskem jezeru.

Na sladoled tudi poslovneži

»Zelo smo veseli in ponosni, da je Bled umeščen na zemljevid najboljših sladolednih destinacij na svetu,« je navdušena Krašovčeva. Mnogi so prepričani, da bo laskavi naziv prinesel Bledu in Sloveniji še druge koristi. Direktor Kongresnega urada Slovenije Miha Kovačič je prepričan, da Slovenija in z njo Bled postaja čedalje bolj zanimiva destinacija tudi za poslovni turizem, tudi zavoljo podobnih uspehov, kot je omenjeni sladoledni.

Tekmovanje za najboljšo sladoledno destinacijo je že tretje leto zapored organizirala irska marketinška agencija Soolnua. Tudi lani so se predstavili ustvarjalci Slaščičarske delavnice Hotela Park, ki so se s sladoledom z okusom kremne rezine z burbonsko vaniljo in vafljem uvrstili na tretje mesto. Poleg Bleda sta našo državo zastopala še Kavarna Lolita, ki je pred tremi leti zmagala, letos pa zasedla deseto mesto, in slaščičar Neđo iz Semiča, ki se je uvrstil na šesto mesto.