Madonna je goreča nasprotnica politike Donalda Trumpa. Še v času predvolilne kampanje je govorila, da se bo v primeru, da bo Trump ameriški predsednik, izselila iz ZDA. Sedaj je to na veliko veselje Trumpovih privržencev tudi storila. Pretekli teden je na instagramu objavila, da se v svojem novem domu počuti zelo kreativno, saj je energija Portugalske navdihujoča. Preselila se je namreč v Lizbono. Polna entuziazma je tudi napovedala, da bo ustvarjala novo glasbo: »Čas je, da osvojim svet z druge perspektive.« Ob tem je še objavila fotografijo svoje nove kuhinje, v kateri s stropa visijo košare, s pripisom, da ima rada Lizbono. Tam si je kupila vilo Quinta do Relogio v Sintri iz 18. stoletja, ki je zgrajena v v arabskem slogu in je zaščitena kot Unescova kulturna dediščina. Cena hiše je bila 7,5 milijona evrov.

Pri selitvi je imela le majhen problem. Več kot teden dni je morala carinike prepričevati, da je res Madonna in da naj ji vendarle izročijo pakete, naslovljene nanjo. Nihče od uslužbencev ji namreč ni verjel, da je Madonna, ker novica o njeni selitvi še ni bila javna.

Lizbona priljubljena tudi pri drugih

Razlog njene selitve pa vendarle ni Trump, temveč njen 11-letni sin David Banda, ki so ga spomladi sprejeli v nogometno akademijo Benfice. David je prvi od štirih v Malaviju posvojenih otrok (posvojila ga je leta 2008). Leto kasneje je posvojila še deklico Mercy James, pred sedmimi meseci pa sestri Estere in Stello. Pevka je z vsemi štirimi posvojenimi otroki v Lizbono prvič prišla maja, nato pa še večkrat na obisk. Sedaj, z začetkom šolskega leta, pa se je družina dokončno preselila. Njeni otroci bodo obiskovali francosko šolo.

Madonna še zdaleč ni edina slavna oseba, ki se je v zadnjem času preselila v Lizbono. Tam imata hišo tudi Monica Bellucci in John Malkovich, saj mesto doživlja kulturno renesanso in velja za poceni, trendovsko ter zelo kreativno.