Na spletni strani Ljubljanske borze so danes objavili podatke o poslovanju NLB Skupine v prvi polovici letošnjega leta. Dobiček, ki ga je ustvarila po davkih, znaša 117,9 milijona evrov.

Zapisali so, da se je zaradi uspešnega poslovanja v vseh segmentih donos na kapital povečal na 15,5 odstotka.

Predsednik nadzornega sveta NLB Primož Karpe je poudaril: »Trdni temelji, ki jih je banka položila za vzdržno dobičkonosno prihodnost, so jasna vizija, finančna uspešnost in trdna kapitalska osnova. Veseli nas, da na tej osnovi NLB svoj strateški fokus usmerja v samo srčiko poslovanja – svoje stranke.«

V tujini in pri nas se je povečalo povpraševanje po kreditih

Glede na konec leta 2016 se je stanje kreditov prebivalstva povečalo za tri odstotke, s čimer je NLB na slovenskem trgu ohranila vodilni položaj s tržnim deležem kreditov prebivalstvu v višini 23,4 odstotka in 30,3 odstotka na področju depozitov. Rekorden je tudi polletni porast portfelja stanovanjskih kreditov, odobrenih pa je bilo kar za 52 odstotkov več novih poslov kot v enakem obdobju lani, so še zapisali na spletni strani Ljubljanske borze.

Rast dobička visoka tudi na strateških tujih trgih

K celotnemu dobičku so banke članice NLB Skupine na strateških tujih trgih so prispevale kar 58,8 milijonov evrov, kar je 71 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.