Ko bo PSG izkoristil odkupno pravico, bo igralec podpisal pogodbo do 30. junija 2022. Francoski mediji ugibajo, da se je pariški klub z Monacom dogovoril za posojo, da bi se izognil kršenju finančnega fair-playa.

»Z velikim veseljem in ponosom sem se pridružil Paris Saint-Germainu. Za vsako mlado osebo iz okoliša Pariza so pogoste sanje, da obleče rdeč in moder dres ter doživi unikatno atmosfero Parka princev. Res sem si želel biti del klubskega projekta, ki je eden najbolj ambicioznih v Evropi. Ob mojih novih soigralcih nameravam nadaljevati z razvojem, ob tem pa pomagati, da ekipa doseže velike cilje,« je dejal Mbappe, ki je za Monaco odigral 60 tekem, dosegel 27 golov ter zbral 16 podaj.

V večernih urah zadnjega dne poletnega prestopnega roka, sonovega delodajalca dobila tudi trije slovenski nogometaši. Nogometnega prvoligaša iz Domžal sta zapustila Miha Blažič, ki se seli na Madžarsko k Ferencvarosu, in 33-letni napadalec Ivan Firer, ki je danes preselil v francoski Auxerre. Prav tako je klub zamenjal reprezentančni branilec Miral Samardžić. Tridesetletnik je iz turškega Akhisarsporja odšel k ruskemu Anžiju, za katerega je podpisal pogodbo do 30. junija 2019.