Zaenkrat je bila med bolj zanesljivimi nova številka ena Čehinja Karolina Pliškova, ki je v uvodnem dvoboju gladko s 6:2 in 6:1 premagala Poljakinjo Magdo Linette. V drugem krogu se bo Pliškova jutri pomerila z boljšo iz dvoboja med Paragvajko Veronico Cepede Royg in Američanko Nicole Gibbs. Tretji niz tega srečanja je bil prekinjen zaradi dežja (0:6, 6:1, 0:1).

Prav tako ni ničesar prepustila naključju v zadnjem času izjemna Španka Garbine Muguruza. Zmagovalka letošnjega Wimbledona je kot tretja nosilka premagala domačinko Varvaro Lepčenko s 6:0, 6:3. Uspešna je bila tudi 13. nosilka Čehinja Petra Kvitova, ki je Jeleno Janković premagala s 7:5, 7:5.

Čilić in Tsonga včeraj zanesljiva

Na zadnji postaji tekmovanj za grand slam v tej sezoni, sta se včeraj v nadaljevanje že zanesljivo uvrstila peti in osmi nosilec, Hrvat Marin Čilić in Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Najboljši hrvaški igralec, zmagovalec tega turnirja leta 2014, ki ima letos status petega nosilca, je v uvodu premagal domačina Tennysa Sandgrena s 6:4, 6:3, 3:6, 6:3. Še nekoliko manj dela je imel osmi nosilec Tsonga, Romuna Mariusa Copila je ugnal s 6:3, 6:3, 6:4.

Danes je sicer v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času svoje že opravil Aleksander Zverev, ko je v treh nizih (7:6 (11), 7:5, 6:4) odpravil Dariana Kinga iz Barbadosa. Avstrijec Dominic Thiem ob prekinitvi srečanja proti Avstralcu Aleksu De Minauru vodi s 6:4, 6:1 in 1:0.

Zaradi dežja zaenkrat še ni jasno, kdaj bodo na igrišče stopili Juan Martin del Potro, Gael Monfils, Tomáš Berdych in Rafael Nadal, ki bi morali igrati danes, ter Roger Federer, ki bo zaigral jutri. Srečanje Blaža Kavčiča in Rusa Mihaila Južnija je bilo načrtovano ob 20.00. V kolikor bo 30-letni Ljubljančan uspešen, se lahko v naslednjem krogu bržkone nadeja srečanja s švicarskim asom Federerjem.