Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet, Grčija, prva liga

Larisa – Asteras Tripolis
1,0
Oba kluba sta letošnjo prvoligaško sezono v Grčiji začela s porazom. Larissa je na gostovanju pri Olympiacosu po pričakovanju visoko izgubila (1:4), Asteras Tripolis pa na domačem igrišču proti Pas Giannini z 1:2. Statistika dosedanjih štirinajstih medsebojnih tekem: tri zmage Larisse, pet Asterasa in kar šest remijev.

Nogomet, Portugalska, prva liga

Portimonense – Maritimo
1,0
Po treh krogih letošnjega portugalskega prvenstva ima Maritimo šest točk (dve zmagi, en poraz), Portimonense pa samo tri (ena zmaga, dva poraza). Maritimo ima doslej sicer nekoliko manj učinkovit napad kot Portimonense (2:3), a po drugi strani precej trdnejšo obrambo (1:5).

Odbojka, evropsko prvenstvo, moški

Rusija – Španija
1
Po dveh krogih evropskega prvenstva v skupini C v Krakovu je moška odbojkarska reprezentanca Rusije prva z maksimalnim izkupičkom šestih točk, Španija pa je zadnja (četrta) brez osvojene točke. Rusi so tako Bolgare kot Slovence premagali s 3:0 v nizih, medtem ko so španski igralci proti obojim visoko izgubili z 0:3.

Tenis, ATP, New York

D. S. Schwartzman – C. Berlocq
1
Argentinec Diego Sebastian Schwartzman je trenutno na 33. mestu na svetovni lestvici, njegov rojak Carlos Berlocq pa šele na 96. O njuni veliki izenačenosti na teniškem igrišču dovolj pove že naslednji statistični podatek: po štirih dosedanjih medsebojnih dvobojih je izid v zmagah med Argentincema izenačen – 2:2.

Tenis, WTA, New York

J. Konta – A. Krunić
1
To bo prvi uradni medsebojni dvoboj Angležinje Johanne Konta in Srbkinje Aleksandre Krunić. Vloga velike favoritinje na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni seveda pripada angleški igralki, ki je trenutno sedma na svetovni lestvici, njena nasprotnica Krunićeva pa šele 77.