DEWESoft, ki razvija in izdeluje merilne instrumente za fizikalne meritve za avtomobilsko, letalsko, vesoljsko, gradbeno industrijo ter energetiko in transport, zato tudi vedno išče sveže znanje in sodelavce, ima v Sloveniji, Nemčiji in Veliki Britaniji odprtih več delovnih mest.

V Trbovljah, kjer ima podjetje sedež, v svoji sredini iščejo razvojnega inženirja za programsko opremo in QA-inženirja, z odprtimi rokami pa v svojo sredino sprejemajo tudi nadobudne študente. V DEWESoftu, zlati gazeli 2012, so sicer vedno odprti za nove sodelavce, ki želijo s svežim znanjem, veseljem do dela, pozitivno energijo in inovativnostjo prispevati k rasti gazele doma in po svetu. Vsi merilni instrumenti in komponente, torej strojna in programska oprema ter elektronika, so plod njihovega znanja in razvoja, inovacije pa del vsakdana.

V DEWESoftu navajajo deset razlogov, zaradi katerih je vredno kariero ustvarjati pri njih. Na čelu seznama je možnost sodelovanja z vodilnimi svetovnimi korporacijami različnih industrij, saj sodelujejo na primer z družbami, kot so MAN, Honeywell, Bosch, Bugatti, Canon, Siemens, Kawasaki, Boeing, Hyundai, Nasa in drugi.

DEWESoft omogoča tudi učenje od najboljših in delo z najsodobnejšo tehnološko opremo, biti nagrajen za nadpovprečno delo, imeti možnost dajati ideje in razvijati inovativne produkte, biti član DEWESoftove družine, ki samo v Trbovljah šteje 65 sodelavcev, in se pri svojem delu zabavati.

Podjetje deluje na vseh celinah. Največ prometa trenutno ustvarijo v sodelovanju z avtomobilsko in vesoljsko industrijo, od katere pa si v prihodnje obetajo še več.

Lansko leto je DEWESoft ustvaril 16,9 milijona evrov prihodkov, povprečna dodana vrednost na zaposlenega pa je znašala skoraj 116.000 evrov. Podjetje je v lanskem letu začelo proces spremembe lastništva podjetja, saj sta soustanovitelja in večinska lastnika, dr. Jure Knez in Andrej Orožen, omogočila nakup delnic podjetja svojim sodelavcem. Za nakup delnic se je odločilo že 70 odstotkov sodelavcev. jpš