Na sploh na seznamu prevladujejo igralci akcijskih filmov, recimo Jackie Chen, Vin Diesel, Robert Downey Jr in Tom Cruise, družbo pa jim delajo še superzvezdniki Bollywooda Shah Rukh Khan, Salman Khan in Akshay Kumar, vsak z zasluženimi dobrimi tridesetimi milijoni dolarjev.

Kar trinajst najbolje plačanih igralcev lanskega leta je zaslužilo več kot najbolje plačana igralka Emma Stone. Tako številke govorijo v prid opozarjanju igralk, da je plačilno nesorazmerje med moškimi in ženskami v filmski industriji več kot očitno. Natalie Robehmed iz Forbsa je za BBC dejala, da je razlika v višini lanskega zaslužka med moškimi in ženskami velika tudi zato, ker so najbolje plačani moški igralci akcijski zvezdniki, ki nastopajo v najbolj dobičkonosnih filmih.

Torej, dokler glavna junakinja Transformerjev ne bo ženska, temveč Mark Wahlberg, bodo igralke pač manj plačane od igralcev. Je pa pomembno zmago izbojevala Amy Schumer, ki jo bo Netflix plačal enako kot njene moške komedijantske kolege, recimo Chrisa. Rocka. Sprva so ji ponudili devet milijonov manj kot Rocku, a je vztrajala, da hoče enako plačilo, ter ga nazadnje tudi dobila.