Dopinški suspenz Pjatihove je stopil v veljavo 15. decembra 2016, z datumom začasnega suspenza, so še sporočili iz Casa (.pdf). Pjatihova, ki so ji dokazali uporabo anaboličnih steroidov, je tako izgubila tudi vse naslove in dosežke v obdobju med 6. julijem 2013 in 15. decembrom 2016.

A da vse skupaj spada v kategorijo 'saj ni res, pa je', pove dejstvo, da je Rusinja že tako in tako sprva na SP leta 2007 v troskoku končala na četrtem mestu; torej tik pred Šestakovo, a je do bronaste kolajne prišla za zeleno mizo po diskvalifikaciji Grkinje Chrysopiyi Devetzi zaradi dopinga. Sedaj bo bronasto odličje v troskoku z gromozanskim zamikom bržčas prejela Šestakova, ki je bila na prvenstvu peta. Danes 38-letna slovenska atletinja srbskega rodu je takrat skočila 14,72 metra.

»Odlično je, da se izredno resno dela na tem, da je dopinga čim manj, in je tako treba delati tudi naprej. Toda sama ta trenutek, na sedaj osvojeno medaljo, gledam z mešanimi občutki. Kot da mi je nekdo ukradel kakšen velik in pomemben trenutek v življenju. Že pred časom sem o tem pomislila, kaj sedaj odkrivajo in odpirajo to za nazaj. Tega tam nisem doživela, zame se ne bo nič spremenilo. Povsem drugače bi bilo, če bi na tekmovanju osvojila odličje, ko si na zmagovalnem odru, ko dvigajo zastavo. Ko se ta občutek osebnega nelagodja malo poleže, pa je, jasno, prav, da se tako dopinške primere odpira tudi za nazaj, da se razčisti in je to obenem opomin za mlade, da premislijo, ko se začnejo ukvarjati z atletiko, kaj je prav in da ni bližnjic,« je za STA povedala 38-letna slovenska rekorderka, ki ima v dvorani s 15,08 m še vedno četrti izid vseh časov na svetu.