Ekipa UAE Emirates je poleg Polanca med deveterico imenovala še njegovega rojaka Mateja Mohoriča, ob tem pa zmagovalcu dveh etap na italijanski pentlji namenila vlogo pomočnika v gorah kapetanoma, Južnoafričanu Louisu Meintjesu in Portugalcu Ruiju Costi. Od nalog 25-letni Kranjčan ne beži, a si kljub temu želi, da dobi priložnost za skok v beg in napad za etapno zmago.

»Moj cilj je, da skušam kakšno etapo pobegniti in doseči zmago ali vidnejši rezultat. Imamo dva kapetana v ekipi, zanju se bo vsaj na začetku delalo,« je že iz Francije, kjer se bo v soboto z ekipno vožnjo na čas začela Vuelta, dejal Polanc.

Tekmovalne občutke je po premoru in pripravah na špansko pentljo lovil na dirki BinckBank, bolj znano kot Eneco Tour, vendar pravih odgovorov, kako je pripravljen, nima. »Težko je reči, kako sem pripravljen. Bili smo v San Pellegrinu na višinskih pripravah v juliju med Tourom. Vmes sem bil doma, prejšnji teden sem vozil Eneco. Šel sem tja, da dobim tekmovalni ritem.«

Vuelta je znana po gorskih ciljih

Ob majskem napadu na Etno je imel Polanc dobro naštudirano traso etape, saj je tam treniral pred Girom. Kakšne etape na Vuelti, ki bi si jo posebej želel osvojiti, tokrat ni izpostavil.

»Nisem tako podrobno pregledal etap. Kolikor sem šel skozi, je dosti etap s ciljem na klanec. Za Vuelto je značilno, da je več gorskih kot sprinterskih etap. Priložnosti bo dovolj. Sploh če bom dirkal na etape in se mi ne bo treba osredotočiti na splošno uvrstitev. Skušal bom prihraniti moči in iti kakšno etapo v beg.«