Nogometaši Domžal so poskrbeli za še en sijajen nogometni večer v Stožicah. Potem ko so na kolena spravili Freiburg, so sinoči remizirali z Marseillom in ohranili upanje pred povratno tekmo v četrtek v Franciji za uvrstitev v skupinski del lige Evropa. Domžalčani, pri katerih je bila priprava na tekmo znova odlična, so znova navdušili s kombinatorno igro, borbenostjo in nepopustljivostjo. Po priigranih priložnostih so bili bližje zmagi, a so bili pri zaključnih strelih neučinkoviti.

Ljubljana je ves današnji dan vročico evropske tekme v Stožicah občutila po zaslugi izjemno temperamentnih 400 navijačev Marseilla, ki so v vročini več kot 30 stopinj Celzija zasedli gostinske lokale. Kako resno se je francoski velikan lotil tekme, je bilo opazno na ogrevanju, na katerem je sodelovalo vseh 21 igralcev, ki so dopotovali v Ljubljano, torej tudi tisti, ki niso bili med 18 v zapisniku. Vse skupaj je nadziralo kar enajst članov strokovnega štaba Marseilla. Ko se je tekma začela, Marseille ni upravičil tržne vrednosti 160 milijonov evrov, saj so dogajanje narekovali 6,3 milijona evrov vredni Domžalčani. Slovenski pokalni prvaki so v tekmo šli pogumno in bojevito, za dodano vrednost pa je s preigravanji navduševal eden zadnjih predstavnikov jugošole Senijad Ibričić, ko so vsi pričakovali, da se bo pritiska rešil z nabijanjem dolge žoge. Marseille očitno ni pričakoval tako napadalne igre Domžal, ki so valile napad za napadom. Ko je Vetrih v 12. minuti po asistencah Ibrčića in Firerja poskrbel za senzacionalno vodstvo, so bili Francozi povsem v šoku. Firer je imel že v naslednjem napadu na nogi žogo za drugi gol, nato pa so počasi zadihali tudi gostje. Tedaj so Domžalčani pokazali, da se znajo tudi organizirano braniti, saj je Marseille prvi strel na gol Milića sprožil šele v 35. minuti. Prvi polčas je bil po zaslugi Domžal na kakovostni ravni, na kakršni ni bila še nobena klubska tekma v sedemletni zgodovini Stožic.

Drugi polčas se je začel s pričakovano ofenzivo Marseilla, potem ko je trener Rudi Garcia v slačilnici povzdignil glas. A v trenutkih, ko so gostitelji najbolj trpeli, so si priigrali dve najlepši priložnosti na tekmi, vendar sta bila borbeni Firer z nogo in razigrani Repas, ki je odigral zadnjo tekmo za Domžale, z glavo nenatančna. Ob ofenzivi Marseilla, katerega igralci so bili vse bolj živčni, je bila domača obramba v vse večjih težavah in klonila po dobri ure igre. Po izenačenju so tudi Francozi spustili ritem in bili zadovoljni z remijem. Vidno izčrpani Domžalčani so iskali zmagoviti gol, a akcije za mat niso zmogli.

Domžalski trener Simon Rožman je po tekmi žarel od ponosa, a hkrati ni mogel skriti utrujenosti po zahtevni preizkušnji. Na sredini igrišča je čestital vsakemu igralcu posebej in se priklonil navijačem za rekorden obisk v zgodovini domačih tekem kluba. »Zelo veliko mi pomeni, da so fantje začutili, da lahko igrajo na velikem odru. Žal mi je, da po izvrstnem začetku nismo pobegnili na 2:0, saj smo imeli dovolj priložnosti. Uvodnih petnajst minut smo igrali kot v transu. Če potegnemo črto, ugotovimo, da nas je tekmec prisilil tudi v branjenje svojega gola. Remi proti Marseillu ni majhna stvar, saj so Domžale na evropskem zemljevidu nogometni palček. To je naš maksimum. Vrata naših sanj so še vedno odprta. Moji igralci se niso ustrašili slovitega nasprotnika, kar me hrabri pred povratno tekmo. Želeli smo atrakcijo, napovedal sem čaroben večer, kar smo v določeni meri tudi uresničili. Evropska jesen? Prav gotovo imamo še kakšnega aduta. Morda bomo prepričali šoferja našega avtobusa, da na Velodromu parkira vozilo pred našimi vrati,« je slikovito povedal Simon Rožman, ki bo čez teden dni pred največjo preizkušnjo v trenerski karieri.

Izidi zanimivejših prvih tekem 4. predkroga evropske lige: Krasnodar – Crvena zvezda 3:2, Dinamo Zagreb – Skenderbeu 1:1, Vardar – Fenerbahce 2:0, Panathinaikos – Athletic Bilbao 2:3, Milan – Škendija 6:0, Osijek – Austria Dunaj 1:2, Everton – Hajduk Split 2:0, Partizan – Videoton 0:0.