Nogometni trend v Španiji je močno naklonjen Realu iz Madrida, ki je na začetku sezone v domačem superpokalu z neverjetno lahkoto premagal brezkrvno Barcelono in v tem poletju osvojil že drugo lovoriko. Trener kraljevega kluba Zinedine Zidane ima v devetnajstih mesecih že sedem naslovov, od tega je v dveh poskusih obakrat osvojil ligo prvakov.

Španski mediji so enotnega mnenja, da je zmagovita era Barcelone končana. Madridska klop je tako široka, da je Real v španskem superpokalu s pol moči ugnal večnega tekmeca in ga potolkel s skupnim izidom 5:1 (3:1, 2:0). Po 31 medsebojnih tekmah je Real prvič prelisičil Barcelono v posesti žoge (53:47 odstotkov), kjer so bili Katalonci še nedolgo tega najmočnejši. Ernesto Valverde je po Franku Rijkaardu (2008) prvi trener Barcelone, ki je izgubil uvodna obračuna z Realom, Madridčani pa so že na 68. tekmi zapovrstjo dosegli vsaj en zadetek, kar je najdaljši niz med vsemi najboljšimi evropskimi klubi.

»Za Barcelono igram že devet let. Prvič sem dobil občutek, da nas je Real nadigral. Zdi se, kot da nismo na isti poti. Klub in moštvo nista v najboljšem položaju,« je realen branilec Gerard Pique, ki ga je napad Reala večkrat osmešil. Barcelona je bila na obeh tekmah brez duše in strasti, v prvem polčasu povratne tekme pa se je izognila polomu, saj je Real tekmecu skril žogo in z vseh strani oblegal katalonska vrata. V Barceloni je iz dneva v dan bolj vroče, saj so navijači besni na upravo, ki je znova zamočila z okrepitvami. Moštvo se je v Madridu predstavilo kar s petimi vezisti, vendar je Real povozil Barcelono ravno na sredini igrišča, kjer prevladujejo fantazisti Isco, Modrić, Kroos, Asensio

Vsi dejavniki postavljajo Real Madrid v vlogo glavnega favorita za osvojitev lige prvakov in španskega prvenstva tudi v novi sezoni. Zidane pravi, da ne bo enostavno, je pa poudaril, da je zelo zadovoljen s trenutno formo moštva. »Ljudje morda mislijo, da z lahkoto zmagujemo, vendar se ključ do uspeha skriva v zahtevnih treningih,« meni Zinedine Zidane, ki je na klopi Reala izgubil zgolj sedem tekem.