S tretjo zmago v treh nizih v treh dneh se bo Stahovski v ponedeljek s 115. mesta prebil med najboljših 100 igralcev na svetu, iz Slovenije pa odhaja tudi za 6000 evrov bogatejši.

Enaindvajsetletni Berrettini je pred polnimi tribunami portoroškega teniškega stadiona sicer prevzel pobudo in na krilih močnega servisa in »forehanda« povedal s kar 5:1 v prvem nizu. V nadaljevanju pa se mu je na servisu zatresla roka. Stahovski je povedel 6:5, a Italijan je izsilil podaljšano igro, v kateri je bil vseskozi v prednosti.

Drugi niz je potekal po podobnem scenariju, saj sta tekmeca dobivala igre v valovih. Visokorasli Italijan je tako najprej povedel s 3:0, nato pa tretjemu nosilcu turnirja prepustil naslednje štiri igre. Razmerje se je v izteku niza poravnalo in igralca sta znova bila prisiljena odigrati podaljšano igro, v kateri pa je bil tokrat boljši in mirnejši Stahovski.

V tretjem nizu pa je 31-letni Ukrajinec, ki je bil leta 2010 že celo na robu najboljših 30 igralcev na svetu, unovčil naziv favorita ter rutinirano odpravil manj izkušenega in vidno bolj živčnega tekmeca.

Berrettini, ki bo v ponedeljek s 140. mestom na ATP lestvici izboljšal svojo najvišjo uvrstitev (doslej 162. mesto), je za nastop v finalu turnirja z nagradnim skladom 43.000 evrov prejel 3650 evrov.