Prometnoinformacijski center voznikom osebnih vozil, ki se želijo izogniti zastoju na avtocesti, priporočajo, da z avtoceste preusmerijo že v Ljubljani.

Zastoj je tudi na primorski hitri cesti med Bertoki in izvozom Koper center proti Izoli. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji kolona vozil dolga devet kilometrov, na avstrijski strani pa osem kilometrov.

Gost promet z zastoji je tudi na Primorskem na cestah proti mejnim prehodom Jelšane, Starod, Sečovlje in Dragonja. Zastoji so še vedno tudi na cesti proti prehodu Gruškovje.

Na Sečovljah in Dragonji osebna vozila za prestop meje čakajo po dve uri, na Gruškovju eno uro, na Sočergi in Vinici za vstop 30 minut in na Sočergi za vstop 45 minut.

Eden najbolj prometno obremenjenih koncev tedna

Darsov prometnoinformacijski center opozarja, da bo zaradi praznika v večjem delu Evrope podaljšani konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo podaljšan konec tedna izkoristili za pot na slovensko in hrvaško obalo. Največ prometa v tej smeri so pričakovali za petek in danes, v obratni smeri bo promet predvidoma povečan predvsem danes, v nedeljo in v torek.

Dars pričakuje, da bodo ves čas obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri, zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. 18. avgusta se zaključujejo kolektivni dopusti v Italiji, zato bo naraščal tudi promet od Madžarske proti Italiji.