Osemintridesetletni Marquez, ki je tri sezone preživel pri ekipi New York Red Bulls, naj bi imel v kartelu eno glavnih vlog, poleg njega pa je iste sankcije dobilo 21 posameznikov in 43 mehiških organizacij. Na »črni« listi se je med drugimi znašel tudi Julion Alvarez, glasbenik, nekdanji nominiranec za nagrado grammy. Floresov kartel naj bi v mehiškem Jaliscu nadziral igralnice, restavracije, bare, ladjedelnico in celo glasbeno podjetje.

Nogometaš mehiške ekipe Atlas se odzval na obtožbe. »Kategorično zavračam kakršno koli povezavo s kakršno koli organizacijo. Danes igram najtežjo tekmo v življenju, obtožbe so hude, toda naredil bom vse, da čim prej dokažem, da so neresnične,« je v sporočilu svojemu klubu zapisal Marquez, ki trdi, da takšnih stvari, za katere ga obtožujejo, ne potrebuje.

Marquez velja za enega od najboljših mehiških nogometašev vseh časov, postavljajo ga ob bok Hugu Sanchezu. Za reprezentanco je odigral 143 tekem, za njo dosegel 19 golov, nastopil pa je tudi na zadnjih štirih svetovnih prvenstvih. Za Barcelono je igral od leta 2003 do leta 2010.