Predsednik države Borut Pahor si želi med svoje svetovalce pritegniti nekdanjega ustavnega sodnika Ernesta Petriča. Kot so nam potrdili v Pahorjevem uradu, se »predsednik republike z nekdanjim predsednikom ustavnega sodišča, uglednim strokovnjakom za mednarodno pravo in mednarodne odnose, univerzitetnim profesorjem in dolgoletnim diplomatom, dogovarja o sodelovanju na področjih mednarodnih odnosov in mednarodnega prava, pretežno v luči odnosov s sosedi, razmerami v regiji in prihodnostjo Evropske unije«.

V predsednikovem uradu so poudarili, da sodelovanje z Ernestom Petričem, če se bodo zanj dogovorili, »ne bo vključevalo ne delovnega razmerja ne denarnega nadomestila«. Pa tudi, da bo predvidoma urejeno enako kot sodelovanje z akademikom Boštjanom Žekšem, nekdanjim predsednikom SAZU, ki je Pahorjev svetovalec za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Ker glede Žekševega (in torej tudi morebitnega Petričevega) statusa ni

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra