A tisto, kar BMZ sporoča javnosti, je strašno daleč od te lepe kariere. Izredno  rad namreč govori o travmah. In o ženskah. Nenehno, v zvezi s čimer koli, kompulzivno. Kot bi nekoč naletel na besedi  travma in ženska, ki mu, če jima doda še besedo pesticid, ponujajo ključ za razumevanje delovanja celotnega človeštva. Kot bi se z odkritjem teh dveh besed v njem sprožil nenadzorovan proces interpretiranja sveta s pomočjo amaterske psihoanalize za pet grošev. Kot bi odkritje travme sprožilo proces, ki ga ne izpusti  več iz klešč in jo zato razume kot vzvod vsega slabega. Psihologi bi rekli, zelo resen transfer.

Ta obsesija traja že leta, a je z vso  močjo udarila, ko so popustile spone družbenega; to je tudi sam priznal ob svojem nedavnem grozljivem pljuvanju  po Francozinji Simone Veil, preživelki holokavsta, izjemni borki za človekove pravic

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra