Najboljša strelca Slovenije sta bila glavna zvezdnika Luka Dončić in Goran Dragić. 18-letni Dončić je zbral 20 točk in je bil tako že tretjo tekmo zapored najboljši strelec Slovenije (povprečje 18 točk), kapetan Dragić pa jih je vknjižil 18. Dvomestni števili sta imela tudi Vlatko Čančar (14) in Gašper Vidmar (10).

Zmago je skazila poškodba Čančarja. 20-letnik si je v predzadnji minuti poškodoval gleženj, podrobne zdravniške preiskave pa so razkrile, da bo košarkar počival približno deset dni. So pa nato vzdušje popestrili novinci v reprezentanci - Gregor Hrovat, Jan Kosi, Žan Mark Šiško in Luka Dončić, ki so morali po tradiciji pred polno dvorano Tabor zapeti v mikrofon pesem po lastni izbiri.

Kokoškov je skrčil seznam na 15 igralcev

Po turnirju v Mariboru je selektor Igor Kokoškov oklestil reprezentanco še za dve imeni. Potem ko sta priprave prejšnji teden zapustila Blaž Mahkovic in Luka Rupnik, sta se danes od reprezentančnih kolegov poslovila Erazem Lorbek in Gregor Hrovat. V ekipi tako ostaja petnajst igralcev, seveda tudi naturalizirani Američan Anthony Randolph, ki na Štajerskem ni bil prisoten, saj je imel v ZDA že dlje časa načrtovano poroko.

Siol pa poroča, da je sedaj dokončno jasno, da se po evropskem prvenstvu od reprezentance poslavlja kapetan Dragič, saj ne čuti več »potrebne želje in motivacije«. »Če se poleti preveč ukvarjam s košarko, potem komaj zdržim sezono v ligi NBA. V tem je največja težava,« je dejal Ljubljančan, ki za slovensko izbrano vrsto igra že več kot deset let.

Za izbrance selektorja Kokoškova je bila sicer to tretja tekma in tretja zmaga, hkrati pa predzadnja preizkušnja v Sloveniji pred odhodom na eurobasket. Naslednji konec tedna bo Slovenija gostovala na turnirju v Opatiji, nato jo dve prijateljski tekmi čakata še v Izraelu, pripravljalne tekme pa bo sklenila 24. avgusta v Stožicah proti Hrvaški.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu v Helsinkih nastopila v skupini s Finsko, Grčijo, Francijo, Islandijo ter Poljsko, ki bo njen prvi tekmec 31. avgusta.