Neymar je v petek ob prihodu v Pariz sicer dejal, da je pripravljen takoj, že na današnji prvi tekmi francoske lige v sezoni 2017/18, stopiti na igrišče, toda na tekmi z Amiensom je vendarle še gledalec. Vseh potrebnih dokumentov ob prestopu Brazilca iz Španije namreč klub iz Pariza še nima, kljub temu pa so navijači enemu največjih nogometnih zvezdnikov na svetu pripravili zelo evforičen sprejem.

»Presrečen sem, da sem tukaj. Pariz je magično mesto, jaz pa obljubljam, da bom poskrbel za lovorike. Veselim se novih izzivov, želim si nekaj velikega,« je navijače navdušila njihova nova desetica, potem pa je Neymar ob spremljavi ognjemeta naredil še krog po zelenici in pozdravljal navijače. Neymar bo tako verjetno svojo prvo uradno tekmo zaigral 13. avgusta proti Guingampu.

PSG prvi dan prodal 10.000 Neymarjevih dresov

Francoski nogometni prvoligaš je sicer že včeraj prodal več kot 10.000 dresov brazilskega superzvezdnika. Petindvajsetletnik je tako v blagajno pariškega kluba v prvem dnevu prinesel že več kot milijon evrov. Dresi z napisom Neymar Jr. na hrbtu in desetico se prodajajo za približno 100 evrov. Ker je bilo v dveh uradnih trgovinah PSG, na Elizejskih poljanah in pri stadionu Park Princev, takšno povpraševanje, so se prodajalci odločili, da bodo danes prodajo omejili le na en dres na osebo.