Domžalam je uspel izjemen podvig. Potem ko je večina nogometašev odigrala najboljšo tekmo kariere, so senzacionalno izločili nemški Freiburg. Sedmo moštvo bundeslige v Stožicah ni delovalo kot nemški stroj, ampak so se s takšno igro predstavili Domžalčani, ki so bili učinkoviti, razigrani, disciplinirani in nepopustljivi.

Freiburg se je zaradi dobrih 1000 nemških navijačev v Stožicah počutil kot doma, potem ko so imeli opoldne zbor na Prešernovem trgu v Ljubljani. Pred potovanjem v Slovenijo jim je nemški klub dal kopico uporabnih navodil za gostovanje v Sloveniji, med katerimi so bila tudi takšna, kako se uporablja kartica urbana ali koliko velikih zastav (5), malih zastav (30), bobnov (5), megafonov (1)… lahko prinesejo v sektor za navijače gostov. Ker so bili izjemno glasni, so v uvodu preglasili podpornike Domžal. Gostje so tudi izvedli uvodni nalet, ki pa so ga Domžalčani z nekaj težavami odbili.

Presenečenje trenerja Simona Rožmana za sedmo ekipo nemške bundeslige je bila taktična postavitev v sistemu 3-5-2. V zadnji liniji so bili Klemenčič, Blažič in Dobrovoljc, kar je pomenilo, da sta imela bočna igralca Balkovec in Širok, ki je že v uvodnih minutah dobil boleč udarec v gleženj in šepal, veliko ofenzivnih nalog. Domžale so bile iz minute v minuto bolj samozavestne, razigrane in pogumne. Nemci, ki jih je kakovost Domžal presenetila, so postajali vse bolj nervozni, kar so izražali z ostrimi prekrški in vedno bolj vznemirjenim trenerjem Christianom Streichom. Predvsem hitri napadalec gostiteljev Bizjak na levi strani je bil prodoren in je z dolgim korakom vnašal nemir v obrambo Freiburga. Na žalost gostiteljev je dvakrat le za malo streljal mimo gola, pripravil pa je veliko priložnost tudi Vetrihu, ki pa ni zadel cilja. Več kot 20 oglednikov je imelo veliko dela z zbiranjem vtisov ob dobri predstavi Domžal. Freiburg je bil najnevarnejši iz prekinitev (prosti streli in koti), ko pa je prišel do priložnosti, je dobro reagiral vratar in kapetan Milić.

Domžale so s pogumno igro dobesedno izzivale srečo in jo dočakale v 49. minuti z enajstmetrovko, ko so gostje podrli prodirajočega Široka. Ibričić je dosegel že četrti zadetek v kvalifikacijah za ligo prvakov, od tega tretjega iz kazenskih strelov. Freiburg je prestavil v višjo prestavo, a tudi Domžalčani niso popuščali in zaradi dobre telesne priprave niso bili le enakovredni, ampak celo boljši. Ko so v 59. minuti Husmani, Firer in Bizjak izvedli protinapad za učbenike, so bile Domžale na pragu velike senzacije. Nemci so igrali vse bolj na silo, gostitelji pa so pretili iz prostih strelov (Ibričić) in kotov (prečka Dobrovoljca). Freiburg je bil brez ideje, kako prebiti zanesljivo obrambo Domžal, zato si v zadnje pol ure ni priigral niti ene velike priložnosti, saj so bile dolge žoge lahek plen gostiteljev. »Verjeli smo v senzacijo. Že po prvi tekmi smo imeli občutek, da smo blizu. Šli smo v veliko tveganje s spremembo sistema. Nemci niso bili pripravljeni na to, mi pa smo popolnoma zadeli. Na igrišču smo pustili srce, vse je šlo tako, kot smo si želeli. Brzdali smo svoja čustva. Promoviramo slovenske fante in pišemo veliko zgodbo,« je bil po tekmi navdušen trener Domžal Simon Rožman.

Povratne tekme 3. kroga kvalifikacij za ligo Evropa: Dinamo Minsk – AEK Larnaka 1:1 (v zadnji krog AEK s skupnim izidom 3:1), Škendija – Trakai 3:0 (naprej Škendija s 4:2), Odds Ballklubb – Dinamo Zagreb 0:0 (naprej Dinamo z 2:1), Gabala – Panathinaikos 1:2 (naprej Panathinaikos s 3:1), Sparta Praga – Crvena zvezda 0:1 (naprej Crvena zvezda s 3:0), Videoton – Bordeaux 1:0 (naprej Videoton z 2:2 zaradi gola v gosteh), Zenit St. Petersburg – Bnei Yehuda Tel Aviv 0:1 (naprej Zenit z 2:1), Fenerbahče – Sturm 1:1 (naprej Fenerbahče s 3:2), Skenderbeu – Mlada Boleslav 2:1 (naprej Skenderbeu s 3:3 po 11-metrovkah – 4:2), PAOK Solun – Olimpik Donjeck 2:0 (naprej PAOK s 3:1), Lech Poznan – Utrecht 2:2 (naprej Utrecht z 2:2 zaradi golov v gosteh), Hajduk Split – Broendby 2:0 (naprej Hajduk z 2:0), Altach – Gent 3:1 (naprej Altach s 4:2), Midtjylland – Arka Gdynia 2:1 (naprej Midtjylland s 4:4 zaradi gola več v gosteh), Ružomberok – Everton 0:1 (naprej Everton z 2:0), Milan – Craiova 2:0 (naprej Milan s 3:0), Athletic Bilbao – Dinamo Bukarešta 3:0 (naprej Athletic s 4:1), Oostende – Marseille 0:0 (naprej Marseille s 4:2), Osijek – PSV Eindhoven 1:0 (naprej Osijek z 2:0), Panionios – Maccabi Tel Aviv 0:1 (naprej Maccabi z 2:0).