Najlepši novopečeni očka na svetu George Clooney je jasno in glasno zagrmel nad paparaci in zagrozil s tožbami. Francoski tabloid Voici je namreč objavil fotografije dvojčkov zakoncev Clooney, ki so jih paparaci posneli v njihovem domu. Na fotografiji se sicer dojenčkov ne vidi prav dobro, se pa vidi Clooneyjevo ne ravno atletsko postavo, saj je brez majice, in šarmantno Amal v šik slamniku, vsak od njiju pa ima v rokah mesec in pol starega otroka.

Clooney je zatrdil, da so bile fotografije posnete brez njune vednosti, vedel pa je, da so paparaci noč in dan dobesedno viseli na drevesih okoli njune hiše ob jezeru Como. Zagrozil je, da bo tožil vsako medijsko hišo, ki bo brez dovoljenja objavila slike njegovih otrok: »Ogrožena je varnost mojih otrok.« Clooney je sicer že mnogo let, preden je postal oče, javno razglabljal o tem, zakaj slavni pari prodajajo prve fotografije svojih otrok. Tedaj je dejal, da je včasih bolje, da slike prodajo, izkupiček pa namenijo v dobrodelne namene, saj tako ustavijo nadlegovanje paparacev.

Dobra dva milijona v dobrodelne namene

Ni sicer znano, ali sta zakonca Clooney prodala eksluzivo prvih javnih fotografij svojih otrok, a sta kljub temu pretekli teden v dobrodelne namene podarila 2,25 milijona dolarjev, ki jih bo njuna fundacija namenila za šolanje 3000 sirijskih begunskih otrok v Libanonu. V izjavi za javnost sta zapisala, da ne želita, da je izgubljena celotna generacija sirijskih otrok le zato, ker so bili rojeni ob napačnem času in ne morejo hoditi v šolo.

Clooney pa je bil pretekli teden še enkrat deležen velike medijske pozornosti. Daily Mail je znanstvenike prepričal, da so s tisočletno grško formulo zlatega reza, s katero so določali popolno klasično lepoto, preučili obraze slavnih igralcev. Izkazalo se je, da je najbolj popoln obraz Georgea Clooneyja, ki je dosegel 91,86-odstotno popolnost. Tik za njim se je uvrstil igralec Bradley Cooper, na tretje mesto pa Brad Pitt.