Kanye West je konec lanskega leta odpovedal 21 koncertov turneje Saint Pablo Tour, osem dni pa je zaradi duševnih težav preživel tudi v bolnišnici. Sodeč po sodnih dokumentih je 40-letnik plačal na tisoče dolarjev za zavarovanje, v sklopu katerega je tudi zavarovanje v primeru odpovedi koncertov, a odškodnine doslej še ni prejel. »Glasbeniki si s tem kupijo mirno vest. Zavlačevanje izplačila zavarovalnice je nedopustno,« je ogorčen Westov odvetnik.

V zavarovalniškem podjetju trdijo, da je njegovo bolezen povzročila uporaba marihuane, kar glasbenik kategorično zanika. Njegov odvetnik je podjetje napadel tudi zaradi širjenja zaupnih informacij v javnost, s čimer naj bi po njegovem glasbeniku skušali preprečiti vložitev tožbe.

Kanye West je konec novembra v bolnišnici pristal po nizu javnih izpadov med koncerti. Med drugim je glasbenik Jay-Z-ja obtožil, da je nad njega poslal najete morilce, Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, pa da naj bi mu bil dolžan kar 53 milijonov dolarjev. V njegovem taboru so izpade pripisali izčrpanosti. »Vse dni posveti modnemu oblikovanju – skrbi za lastno linijo in za kolekcijo pri Adidasu. Je razvpiti deloholik, usklajevanje dela in nastopov pa ga je popolnoma izčrpalo,« je lani poročala revija People.