Dober kilometer pred ciljno črto je prišlo do padca, spredaj pa je ostala le manjša skupina, ki se je udarila za etapno zmago. Mezgec je dobro pripravljenost pokazal že v torek, ko je odličen položaj za sprint pripravil Avstralcu Calebu Ewanu, ki je priložnost izkoristil.

Drugo mesto je Mezgečeva najboljša uvrstitev v letošnji sezoni na dirkah svetovne serije, tudi lani pa je v Rzeszowu osvojil drugo mesto, takrat je bil od Kamničana močnejši le Kolumbijec Fernando Gaviria.

Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) je bil naslednji Slovenec na cilju, osvojil je 73. mesto z zaostankom 1:33 minute. Domen Novak (Bahrain Merida) je bil 93., zaostal je 3:35 minute. Matej Mohorič (UAE Emirates) je bil 96., Simon Špilak (Katjuša) 97., Kristijan Koren (Cannondale) pa 113.

Skupno ima Sagan 14 sekund prednosti pred Belgijcem Dylanom Teunsom. Dvajset sekund zaostaja Poljak Rafal Majka. Od Slovencev je v generalni razvrstitvi še najvišje Mohorič na 58. mestu. Mezgec je 66., Novak 75., Špilak 80., Tratnik 107. in Koren 116.