Vonjave močno vplivajo na človekovo počutje in razpoloženje. Tudi medsebojna kemija je ustvarjena s pomočjo vonjev; tako pogovorno rečemo, da si nekateri ljudje dišimo. Vonji so tisti, ki jih nosimo v spominu, ti pa se sprožijo, ko znova začutimo ta vonj. Prav zato, ker so vonji tako zelo pomembni, so mnoge kulture že pred stoletji začele uporabljati eterična in dišavna olja.

Vonjave, ki nas poživijo ali pomirijo

Svež, prijetno odišavljen zrak izboljša počutje v domu. Osvežilniki zraka prijetno napolnijo sobo s poljubnimi vonji. Različne vonjave imajo različen vpliv na naše počutje - bodisi nas poživijo ali pomirijo. Iz množice tovrstnih aparatov izstopajo osvežilniki Stadler Form, ki so enostavni za uporabo in ponujajo domiselne funkcionalne uporabne rešitve.

Prostore napolnijo z vonjavami naravnih eteričnih olj, ki nam omagajo ustvariti želeno ozračje. Uporabljajo ultrazvočno tehnologijo ali diskretno razpršujejo dišave v prostor. Stadler Form ponuja tudi kakovostna in ekološko pridelana čista eterična olja iz Švice v treh vonjavah, ki ne vsebujejo sintetičnih snovi, pesticidov in parabenov.

Eterična olja kot naravno zdravilno sredstvo

Težko je natančno določiti, kdaj so eterična olja postala učinkovito zdravilno sredstvo, hkrati pa dišave za dom, toda sčasoma se je poznavanje eteričnih olj in njihovih prednosti razširilo po vsem svetu, saj so lajšala nekatere zdravstvene težave. Najzgodnejši dokaz človeškega znanja o zdravilnih lastnostih rastlin izvira iz kraja Lascaux na območju Dordogne v Franciji. Jamske slike kažejo na uporabo zdravilnih rastlin v vsakdanjem življenju že vsaj 18.000 let pred našim štetjem.

Francoski kemik Gattefossé pa je po (ne)sreči odkril neverjetne zdravilne lastnosti sivke, ko je v njegovem laboratoriju prišlo do majhne eksplozije. Vnela se mu je roka, ki jo je hitro potopil v najbližji vrč tekočine. V tekočini je bilo olje sivke, zato se je na njegovo začudenje roka zacelila brez okužbe in brazgotin. S pridom je delil svoje znanje po bolnišnicah, kaj kmalu pa je sivka prišla v številne domove.