Musk je pretekli mesec ponovno začel močneje lobirati za sprejetje zakonov in aktov o regulaciji umetne inteligence, saj je prepričan, da ta »predstavlja temeljno tveganje za obstoj civilizacije«. Zato politike vedno bolj zagrizeno prepričuje, da nevarnost umetne inteligence ni namišljena, kot se nam zdi.

Prepričan je, da bodo v prihodnosti ljudje postali drugorazredni prebivalci planeta, ki mu bo vladala umetna inteligenca. »Nenehno moramo opozarjati na to, saj se bodo ljudje nevarnosti zavedeli šele, ko bodo po ulici hodili roboti in ubijali mimoidoče,« je bil dramatičen.

Na drugi strani pa Mark Zuckerberg trdi, da so taka opozorila »precej neodgovorna«. V intervjuju za Facebook Live je dejal, da je, kar zadeva umetno inteligenco, optimističen in ne razume ljudi (Muska seveda), ki o tem trosijo apokaliptične izjave, saj bo umetna inteligenca v prihodnosti ljudem le v pomoč, denimo z avtonomnimi vozili, ki bodo zmanjšala število prometnih nesreč. Musk mu ni ostal dolžan in ga je obtožil, da o zadevi nima pojma, zato je pričakovati, da se bo njun javni prepir o robotih še nadaljeval.