Sedemintridesetletni nekdanji igralec Los Angeles Lakers je svoje občutke po travmatični izkušnji strnil na portalu Players' Tribune in hkrati potrdil, da je trenutno "čist", čeprav bitka z zasvojenostjo zanj še ni povsem končana.

V zapisu se je spomnil šoka, ki ga je doživel, potem ko se je nepričakovano zbudil v bolnišnici: »V nekem trenutku je v mojo sobo stopil zdravnik in mi povedal, kaj se je zgodilo. Rekel mi je, da sem bil zadnje štiri dni v komi in da je čudež, da sem sploh še živ. Takrat nisem mogel govoriti, samo pokimal sem mu, češ, da ga razumem,« je zapisal Odom, ki je veliko medijske pozornosti pritegnil s pojavljanjem v priljubljenem resničnostnem šovu žene Khloe Kardashian in njene družine.

Droge so bile pobeg iz realnosti

Dvakratni prvak lige NBA je priznal, da je v času snemanja oddaje vsakodnevno jemal kokain in da se kaj hitro ni več znal kontrolirati, zaradi česar je Khloe vložila vlogo za ločitev. »Če bi takrat vedel, kaj vse mi bo prinesla zasvojenost, se ne bi nikoli začel drogirati,« je priznal Odom, ki pravi, da so prepovedane substance zanj predstavljale možnost pobega iz realnosti, potem ko se dolgo ni mogel sprijazniti s smrtjo svoje mame, babice in sina Jaydna, ki je umrl pri šestih mesecih starosti zaradi bolezni.

Za konec je upokojeni košarkar potrdil, da se trenutno zdravi in da mu družina ves čas stoji ob strani. »Čeprav menim, da bi bil moj pogreb dober pogreb, še ni čas za to. Še vedno sem tukaj, imam otroke, za katere moram poskrbeti. In vsekakor sem še vedno postaven kot nekoč,« je v šali zaključil Odom.