Uradni profil Evropske komisije v Sloveniji nas je minuli teden o poletnih zagatah višjega srednjega razreda spet izobraževal na zabaven način. Poleg kulinaričnih nasvetov za vse, ki potujejo v Grčijo, so si z objavo neprijetne fotografije k srcu vzeli problem onesaženja, ki ga na sanjskih evropskih plažah povzročajo cigaretni ogorki, pod fotografijo utrujene potnice na letališču pa predstavili še potrošniške pravice tistih ki jim letalo zamuja več kot tri ure. V tem primeru vam pripada denarno nadomestilo, opozarjajo.
Konec tedna je Severno Primorsko okupiralo širše članstvo stranke SDS, saj so v Bovcu organizirali tradicionalno srečanje strankarskih odborov iz cele Slovenije. Kot so objavili v svojem spletnem videu, so zadevo zastavili bolj po domače in se družili na prostem pod šotori, za predsednika stranke Janeza Janšo pa so vendarle organizirali slovesnejši prihod s kočijo. Dobro razpoloženi vodja se je namestil kar zraven kočijaža, kar so zabeležili na fotografiji uradnega instagram profila stranke.
Omenjenega srečanja sta se udeležila tudi strankarska prvaka Milan Zver in njegova soproga Andreja Valič Zver, ki je izlet v Bovec dobro podokumentirala . Pred soncem sta se zaščitila v kapah s slovensko zastavo, potem pa se odpravila še k Soči, kjer je Andreja Valič Zver svojega soproga posnela med recitiranjem Gregorčičeve klasike. Pred sabo stegoval roko s telefonom, s posnetka pa ni jasno, če je snemal sebe, reko ali pa je z ekrana morda le bral besedilo pesmi, ker je ne zna na pamet in slabo vidi na blizu.

Srečanje članov SDS v Bovcu 😊Pogumno naprej!

A post shared by Andreja Valič (@andrejavalic) on

Profil Boruta Pahorja so "začinili" s fotografijo predsednika med solinarjenjem in izkoristili priložnost za variacijo na temo njegovega odmevnega citata "So what!" (pa kaj). Ker je imel opravka s soljo, so se pošalili in zapisali "sol what!", izkušeni preizkuševalec poklicov pa je seveda zadostil tudi pravilom oblačenja na tem delovnem mestu. Simpatično pripombo je v komentarjih prispeval tudi eden od njegovih sledilcev, ki je zapisal "soliden, a ne zasoljen".

Sol what. #quote #pahor #president #presidentpahor #slovenia

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

Najljubša nekdanja vremenarka in kolumnistka Danica Lovenjak si je jadranje očitno zamislila kot nevarno pustolovščino, saj se je po palubi v Šibeniku zasidranega plovila sprehodila v strašno visokih in ozkih petkah. Izlet je kljub vsemu minil brez mokrih nezgod in hitro, saj zadnje dni sproti beleži predvsem svoje izkušnje z intenzivnim učenjem ruščine v "hipnotičnem" alfa stanju.
Ne preseneča, da je od vseh na Instagramu ravno Katarina Čas dovolj prizemljena, da se ji med letošnjim dopustom na morju ne ljubi afnati z napihljivim roza flamingom v nepriročnih dimenzijah. Med plavanjem v morju se je opremila s povsem običajno napihljivo blazino, ki pa menda ni dolgo zdržala, kot je zapisala pod fotografijo. Nad morjem in blazino so bili namreč preveč navdušeni tudi njeni pasji prijatelji in zato je zabavnemu dodatku za v vodo odzvonilo že po nekaj minutah.

This floatie lasted for about two minutes #tssssss 🙃#sharkattack #dogs #summerfun #floatie

A post shared by K A T A R i N A Č A S (@katarinacas1) on