Bergmannova je bila v času OI 1936 ena vodilnih skakalk v višino, med drugim je z 1,60 metra izenačila takratni nemški rekord. Nacisti so ji takrat sprva prepovedali nastop na igrah, nakar so ZDA grozile z bojkotom iger, če judovski športniki ne bi smeli tekmovati. Bergmannovo so tako spet povabili v reprezentanco, toda takoj ko so se Američani vkrcali na letalo za Berlin, so jo znova izločili iz reprezentance in posledično z iger.

Bergmannova je leto pozneje zapustila Nemčijo in se poročila s še enim nemškim beguncem Brunom Lambertom. Atletsko kariero je nadaljevala v ZDA in bila ameriška državna prvakinja v letih 1937 in 1938. V svoji novi domovini je živela pod imenom Margaret Bergmann Lambert.

Lani je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa dejala, da nikoli ne bi mogla oprostiti nacistom. Sovražila je vse v povezavi s svojo prvo domovino in se zaklela, da se nikoli ne bo več vrnila. A leta 1999 je vseeno obiskala Nemčijo zaradi podelitve nagrade. Pozneje jo je nemška športna fundacija uvrstila v dvorano slavnih.