Ni neobičajno, da Zlatko Zahović sede med novinarje pred (naj)pomembnejšimi tekmami. Tudi tokrat je. Na takih tekmah sede tudi na klop, pred tem pa spregovori za klubsko spletno stran, še preden besedo dobita Darko Milanič in eden od igralcev. »Morali bomo pokazati kakovost, ki jo imamo, in biti tehnično na neprimerno višji ravni. Igramo proti nasprotniku, ki je bil za večino poznavalcev označen kot dober žreb. Ko analiziraš vse njihove evropske tekme, pa opaziš, da jih v zadnjih dvobojih nihče ni izločil z več kot golom razlike v skupnem seštevku. Nekateri so šli naprej celo zaradi gola več v gosteh,« je opozoril Zlatko Zahović in naštel, da ima Hafnarfördur osem naslovov v zadnjih trinajstih letih. »Tolikokrat so bili prvaki, prihajajo iz resne nogometne države, zato jih bomo resno vzeli,« je ponovil tudi izkušeni Mitja Viler.

Maribor je vnovič nosilec dvoboja in zato tudi favorit. Trener Darko Milanič, ki je že po tekmi z Zrinjskim napovedal, da tekmeca niti slučajno ne bo podcenjeval, od te vloge ne beži: »Brez problema vzamem vlogo favorita. Z veseljem jo sprejmemo, ker se nam dogaja skoraj zmeraj. Sami ustvarjamo ta pritisk.« Nekoliko samozavesti mu poleg preobrata proti Triglavu dviguje predvsem zdravstveni karton, saj so na voljo vsi, tudi Marwan Kabha in Aleksander Rajčević.

Saša Gajser, Milaničev pomočnik, si je v soboto ogledal zmago trenutno četrtouvrščenega Hafnarfjördurja z 2:0 proti zadnjemu Akranesu v 12. krogu islandskega prvenstva. Že res, da igrajo severnjaški, otoški nogomet, toda strokovni štab Maribora ne pričakuje le dolgih, visokih žog: »Oni se na svoji polovici branijo slabše kot višje, saj imajo visoko postavljeni strašno dinamiko.« Predvsem pa bodo Islandci »terali« svojo igro, opozarja Milanič, ki mu bo uspešna izkušnja Domžal proti trenutnemu vodilnemu Valurju prišla prav, vendar Viler poudarja: »Video ti ne pove vsega, šele na igrišču vidiš, kaj prinese tekma.« Veliko. Mariboru bi skok čez islandskega prvaka (povratna tekma čez teden dni na Islandiji) prinesel vsaj skupinski del evropske lige in zajeten znesek za zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov.