Čeprav Slovenci na prvenstvu nastopajo močno oslabljeni, saj so v Alžirijo odpotovali brez standardnih članov prve ekipe – Matica Grošlja, Jake Malusa, Blaža Janca in Darka Stojniča –, pa so skupinski del zaključili neporaženi. Po zmagah proti Danski, Katarju in Egiptu ter remiju proti Franciji so bili danes boljši še od svojih švedskih vrstnikov. Ekipi sta bili večji del dvoboja izenačeni, razliko, s katero so si zagotovili zmago, pa so Slovenci napravili po uspešnem vstopu v drugi polčas. V njem so že v 37. minuti z delnim izidom 6:2 povedli z 21:17 in ob dobri igri tako v napadu kot obrambi vodstvo zadržali vse do konca.

Slovenski upi, pri katerih je bil z osmimi goli najbolj razpoložen Gal Marguč, se bodo v sredini osmini finala ob 19.30 pomerili z Madžarsko. Tekmo so sicer danes odigrali tudi Francozi, ki so s prepričljivo zmago proti Dancem s 30:22 osvojili prvo mesto v skupini.

Velja še dodati, da se v Celju v četrtek začenja tudi evropsko prvenstvo za dekleta do 19 let. Na turnirju 16 najboljših ekip stare celine bodo nastopale tudi slovenske rokometašice.