Razvijalci pametnih telefonov neprestano iščejo, kako izstopati. Včasih sežejo tudi po nepričakovanih prijemih. Že pred leti so se nekatera podjetja odločila, da bi uporabnikom namesto mobilnikov z enim zaslonom ponudili mobilnike z dvema. Takrat so za hrbtno stran telefona sicer uporabljali zaslone z e-črnilom, kakršne uporabljajo elektronski bralniki, kot je kindle. Zamisel se je najbolj posrečila ruskemu telekomunikacijskemu operaterju in izdelovalcu mobilnikov Yota in njihovim telefonom yotaphone, ki sicer niso poželi svetovne slave v širši javnosti, so pa pokazali, da koncept lahko deluje.

Njihovo zamisel je letos zgrabilo kitajsko podjetje Meizu, ki je ob ustanovitvi proizvajalo predvajalnike MP3, danes pa je 11. največji proizvajalec pametnih telefonov. Za sredo je napovedana uradna predstavitev ob izidu njihovega novega telefona pro 7, ki se bo prav tako lahko pohvalil z dvojnim zaslonom. V nasprotju s prejšnjimi poizkusi pa naj bi Meizujev telefon, tako vsaj pravijo govorice in doslej videni posnetki naprave, na hrbtni strani namesto e-črnila imel barvni zaslon LCD. Ta bo manjši od zaslona na sprednji strani in se bo raztezal ob levem robu hrbtne strani, pod bliskavico in dvojno kamero.

Na fotografijah, ki jih je pred izidom nenavadnega telefona mogoče najti na spletu, se na hrbtnem zaslonu pojavlja videoigra pac-man pa tudi pomanjšana različica sprednjega zaslona med pisanjem oziroma prebiranjem sporočil. Kaj natanko bo glavna funkcionalnost dodatnega zaslona, pa trenutno še ni znano. Med najprepričljivejšimi možnostmi se pojavlja zamisel, da je dodaten zaslon namenjen slikanju boljših sebkov. Hrbtne kamere so namreč tradicionalno boljše od sprednjih, a imajo slabost, da se med slikanjem ne vidimo v zaslonu.