»Vsi drugi odpadki, ki niso zgoreli in predstavljajo razliko med odpadki, udeleženimi v požaru, in odpadki, ki so zgoreli ali se razlili (600.566 kilogramov), so bili ustrezno pripravljeni (s postopkom zgoščevanja z nenevarnimi odpadki in drobljenjem) in poslani na končno odstranitev,« so zapisali v Kemisu.

Kot je bilo glede na analizo Tojnice in Ljubljanice mogoče sklepati že prej, so med razlitimi snovmi pesticidi. Zgorelo jih je 143 kilogramov, kar pomeni, da so se ob gorenju tvorile tudi druge spojine, razlilo pa se jih je 820 kilogramov. Med razlitimi odpadki, ki jih je včeraj objavil Kemis, so še mineralna neklorirana motorna olja, olja prestavnih mehanizmov in mazalna olja (28.000 kilogramov), odpadne vodne raztopine, ki vsebujejo tiskarske barve (10.500 kilogramov), nekatere vodne suspenzije, ki vsebujejo barve ali lake (14.320 kilogramov), nekatera organska topila, pralne tekočine in matične lužnice (7900 kilogramov) in nekateri odpadni aditivi (7200 kilogramov).

Iz Kemisa so sporočili, da so s pogorišča odpeljali večino odpadkov, ki so bili skladiščeni na dan požara. Dodali so, da je v skladišču ostalo nekaj odpadkov, ki v požaru niso bili udeleženi, a jih bodo odstranili v kratkem. aro