Če človek čuti tekmo, jo mora odigrati. Ni druge. Problem je, da nemalokrat zraven natlačiš še kup nepotrebnih tekem, kar se na koncu skoraj po pravilu konča tako, da najbolj tvegano tekmo sicer zadeneš, zgrešiš pa neki na videz povsem brezzvezen »fix«. Česar resni ljudje seveda ne počnejo. Resen igralec v tem primeru odigra posamično tekmo.

Kaj se ponuja ta teden? Nič takšnega. Na zmago Rudarja proti Ankaranu Naši (estavnice) ponujajo 1,60, kar se zdi najbolj smiselna stava kola. Kanček bolj rizičnih je 1,78 na to, da bosta v Kranju zadela tako Triglav kot gostujoči Maribor, na kar namigujeta tako preprosti duh Tončija Žlogarja na klopi Kranjčanov kot tradicionalna tekmovalnost Gorenjcev. Obe ekipi bi lahko zadeli tudi v Gorici, kamor odhaja Olimpija, medtem ko lahko od Domžal, zdaj ko so si oddahnile po opravljenem evropskem izpitu, v tekmi proti Celju pričakujemo, da bodo letele. Stavnica obenem napoveduje, da bo padlo več golov, s čimer se takisto da strinjati. Kljub porazu 1:3 proti Olimpiji Celjani v špici napada, sploh proti koncu tekme, ko so se sprostili, niso delovali povsem impotentno. Nekdanji Domžalčan Vancaš deluje kot igriv igralec, čeravno obenem tudi kot čebela, ki veliko leta, medu pa niti ne da sorazmerno temu. Vseeno škoda, da ni na voljo stave, da bo zadel gol. Bi se lahko poskusilo.

Potem ko je bil izgnan iz Olimpije zaradi rasistične opazke Elekeju in je lani s Partizanom osvojil naslov prvaka Srbije v izjemnem stilu, se je Marko Nikolić preselil k Videotonu. In vsaj pri meni dvignil zanimanje za ta klub, kot za madžarsko ligo nasploh. Verjamem temu tipu. Najboljši trener Olimpije od Vukašina Višnjevca naprej. V nedeljo gre v goste k Puškas Akademiji, ki je v uvodoma remizirala v gosteh pri Ferencvarošu in je ne gre podcenjevati. Mnogi verjamejo v kvoto 2,00 na gostujočo zmago Videotona, se pa to obenem zdi tudi tekma, v kateri bi se dalo loviti ničlo. Podobno velja za madžarski derbi Ujpest – Ferencvaroš, v katerem pa bi vsaj sam znal sprejeti 3,45 vredno ponudbo stavnice, da bo Ujpest zmagal za točno gol razlike.