Trenutno se rast tečajev pri tehnoloških delnicah vseeno zelo težko primerja s tisto izpred 17 let, saj se je v vmesnem obdobju veliko spremenilo. Predvsem so se spremenili poslovni modeli, kjer imajo ta podjetja ne samo trdne prihodke in dobiček, temveč je zdaj prisotna prav njihova velika rast, najvišja med vsemi sektorji, če izvzamemo sektor energije. Vrednotenja sektorja IT so s kazalnikom pričakovani PE, ki nam pove razmerje pričakovanega dobička na delnico v primerjavi s tečajem na borzi, v višini 19,4 zelo blizu istemu kazalniku za celoten indeks S&P 500, ki trenutno znaša malenkost pod 19. Samo za primerjavo, ta isti kazalnik je leta 2000 za IT-podjetja znašal kar 73. Prav nič čudnega ni, da je prav IT-sektor letošnji zmagovalec med vsemi sektorji. V letošnjem drugem kvartalu je ta sektor izkazal najvišjo rast dobička v višini 10,5 odstotka, če izvzamemo rast dobička sektorja energije, ki je neprimerljiv zaradi lanskih izjemno slabih rezultatov. V povprečju so družbe iz indeksa S&P 500 v drugem kvartalu izkazale rast dobička v višini 6,8 odstotka. Pomembni so tudi zelo močni prilivi v delnice omenjenega sektorja, ki so letos znašali skoraj 10 milijard dolarjev. To je v popolnem nasprotju s celotnimi odlivi iz ameriških delniških skladov, ki so samo od konca junija izgubili kar 20 milijard dolarjev.

Pomembnost družb iz tega sektorja se lahko vidi tudi po tem, da trenutno prispevajo kar četrtino dobička od vseh družb iz indeksa S&P 500 in razpolagajo kar z 870 milijardami dolarjev prostih denarnih sredstev oziroma 47 odstotkov vseh, ki jih imajo nefinančna podjetja iz tega indeksa. Pet največjih tehnoloških družb, Apple, Google, Microsoft, Amazon in Facebook, je trenutno vrednih več kot 3000 milijard dolarjev oziroma več, kot znaša BDP Velike Britanije.

Investitorji so skeptični, da bo letos Trumpu uspelo uresničiti napovedano davčno reformo in infrastrukturne projekte, potem ko ni bil uspešen z zdravstveno reformo, tako da raje vlagajo v podjetja, ki izkazujejo najboljše obete za rast prihodkov in dobička.