V Evropi v teh dneh v večini potekajo teniški turnirji na peščenih igriščih, na katerih imajo glavno vlogo predvsem igralci in igralke, ki niso blesteli v Wimbledonu. V ZDA so na sporedu že turnirji na trdi podlagi, ki služijo pripravi na OP ZDA. Četrti letošnji turnir največje četverice bo namreč že konec avgusta v New Yorku. Na njem bo znova izboljšan nagradni sklad. Organizatorji so namreč v teh dneh ponosno objavili, da so držali obljubo, zato si bodo najboljši igralci in igralke razdelili kar 50 milijonov dolarjev denarnega sklada, kar je skoraj desetino zneska več kot lani.

Polona Hercog se v tem tednu na peščenih igriščih ni znašla tako kot na travnatih. Po preboju v tretji krog wimbledonskega turnirja je odpotovala v Bukarešto, kjer je izgubila že v prvem krogu. Štajerka je morala s 6:4, 3:6, 6:7 (3) priznati premoč Turkinji Cagli Buyukakcay. Polona Hercog je pri vodstvu s 5:3 servirala za zmago, a je na svoj servis dobila le eno točko. Nekoliko uspešnejši je bil Ljubljančan z britanskim potnim listom Aljaž Bedene. V Umagu je v prvem krogu s 6:3, 4:6, 6:4 premagal portugalskega specialista za peščena igrišča Joaa Souso, v drugem krogu pa je moral Bedene po dobrih dveh urah boja s 5:7, 3:6 priznati premoč Italijanu Paolu Lorenziju.

V Umagu je v teh dneh precej slovenskih ljubiteljev tenisa, ki se navdušujejo predvsem nad igrami nekaterih uveljavljenih tujcev. Ker organizatorji nimajo sreče s slovenskimi igralci, ki bi zaradi uspešnosti polnili tribune, so ubrali drugačno taktiko. Mladinsko wimbledonsko zmagovalko Kajo Juvan so povabili, da je sodelovala na ekshibicijskem dvoboju. Šestnajstletna Ljubljančanka je sodelovala v elitni druščini, ki so jo sestavljeni trije wimbledonski zmagovalci – Hrvat Goran Ivanišević, Nizozemec Richard Krajiček in Avstralec Pat Cash – ter glasbeni zvezdnik in velik teniški navdušenec Redfoo. Stadion, ki se imenuje po Goranu Ivaniševiću, je bil nabito poln, obetavna slovenska igralka pa je doživela gotovo nepozaben dogodek.

Zunaj teniških igrišč v tem tednu najbolj odmeva najnovejša lestvica magazina Sports Illustrated, ki je objavil 50 najbolje oblečenih športnikov in športnic. Med njimi sta tudi dva teniška igralca, in sicer Roger Federer in Serena Williams. Pogled na lestvico, ki jo oblikujejo športni in modni strokovnjaki, razkriva, da ne igrajo pomembno vlogo le oblačila, temveč tudi uspehi. Med športniki so tako poleg Federerja, ki je minuli konec tedna osvojil 19. turnir za grand slam, še Tom Brady, Cristiano Ronaldo, Dwyne Wade, Lewis Hamilton… In tudi denimo baletna plesalka Misty Copeland.

Da se bo še nekaj časa govorilo o nedavno končanem Wimbledonu, je povzročilo glavno teniško protikorupcijsko telo. V preiskavi so se znašli trije wimbledonski dvoboji, ob katerih so bili vplačani sumljivo visoki zneski. Od aprila je v preiskavi 53 sumljivih dvobojev. Četudi gre za visoko številko, je bilo lani takšnih primerov 38 več.