Podjetje Ripost, ki velja za politični projekt Orbanove stranke Fidesz, je v podjetju Nova obzorja, ki se med drugim ukvarja z založništvom, pridobilo skoraj 52-odstotni delež.

Schatz je večinski delež v podjetju Nova obzorja kupil od podjetnika Dušana S. Lajovica, ki je znan predvsem po aferi Udba.net, sicer pa vidni podpornik SDS. Ta stranka ima sedaj v lasti 44 odstotkov podjetja.

Pogodba o prodaji je bila po informacijah portala Siol.net sklenjena v avstralskem Sydneyju. Vsota, ki jo je Schatz odštel za delež, ni znana.

Uredniška politika madžarskega spletnega tabloida Ripost je objavljanje prispevkov, kritičnih do madžarske opozicije. Med pogosto obravnavanimi temami so denimo vzbujanje strahu pred prihodom beguncev v Evropo ter zgodbe iz madžarske zgodovine, iz časa, ko so bili na oblasti komunisti.

Lastnik Riposta tudi član upravnega odbora NovaTV24.si

Lastnik podjetja Ripost Peter Schatz je od letošnjega marca tudi član upravnega odbora družbe NovaTV24.si, v katero je v zameno za 15-odstotni lastniški delež vložil več kot četrt milijona evrov.

NoviTV24.si je uspelo dobiti finančno injekcijo v vrednosti 800.000 evrov, glavnino zneska so v obliko dodatnega kapitala vplačala tri madžarska medijska podjetja, povezana z Orbanom.