Družbi Radeče papir nova, ki je leta 2014 zrasla na pogorišču nekdanje papirnice v stečaju, se je v treh letih uspelo vrniti na trg najzahtevnejših papirjev za tisk denarja, potnih listov in vrednostnih papirjev.

Že v začetku leta so se pohvalili, da jim je uspelo pridobiti nekaj novih, pomembnih naročil, lani so v nadgradnjo opreme vložili okoli milijon evrov, zaposlovali so tudi nove delavce. »Glede na to, da smo imeli v prvem polletju 440.000 evrov dobička pred obdavčitvijo in amortizacijo, kaže, da so bile naše poslovne usmeritve pravilne,« pravi Tomaž Režun, ki je le eden od treh direktorjev družbe, poleg Leopolda Povšeta in Mateje Kajzba.

V družbi Radeče papir nova poudarjajo, da je zanje podatek toliko bolj razveseljiv, ker se v medijih še vedno pojavljajo neresnične informacije o insolventnosti na račun terjatve družb v lasti nekdanjega direktorja Igorja Rakuše, ki je družbo vodil sam in bil oktobra 2015 zato tudi razrešen. Rakuša je poskušal družbo celo znova pahniti v stečaj na podlagi izvršb, a mu to ni uspelo, zato so tudi v Radečah proti njemu vložili kazenske ovadbe in sprožili civilne sodne postopke. »Ocenjujemo, da se bo trend dobrega poslovanja nadaljeval tudi v drugi polovici leta, saj imamo naročil dovolj in so kapacitete do konca leta zasedene,« so še sporočili iz družbe.