Tanja Skaza, direktorica dobičkonosnega podjetja Plastika Skaza in dobitnica mnogih nazivov za uspešno menedžerko, med drugim pa tudi za fatalno žensko, je odsotna z delovnega mesta. Verjetno je na dopustu, a namesto fotografij lenarjenja na plaži je objavila kolaž svojih očitno izvrstno razpoloženih podrejenih, ki so jo presenetili s posnetki dela v pisarni in ji na ta način zagotovili, da je delati julija krasno ter da imajo vse pod kontrolo. Tanjo Skaza je stvar dovolj ganila, da je to delila s sledilci in spodaj dodala znak srčka.
Na počitnicah je tudi poslanec SD Matjaž Nemec, ki s svojo razširjeno družino kampira na Krku. Precej lepše posnetke konkretnega zaliva in dopusta sicer objavlja njegova soproga Iryna Osypenko Nemec, a na svoj instagram profil je vseeno raje posredoval različico, kjer se je objektivu nasmehnil sam. Poleg te fotografije je objavil še sorodnike pred kajak čolnom in pripisal, da se veselijo kosila.

A post shared by Matjaž Nemec (@matjaznemec) on

Z instagramom je med drugim pričel sodelovati mladi poslanec in vodja stranke Levica Luka Mesec. Prebujenje na dotičnem družabnem omrežju je očitno spodbudil poletni oddih v družbi punce Mance G. Renko, sicer zgodovinarke, urednice in pisateljice, ki se je znašla na eni od treh objav, nastalih ob Gardskem jezeru. Objavo lepe Mance na vijoličastem salonskem fotelju je podnaslovil z "La grande belleza", po slovensko torej "Neskončna lepota", kakor smo pri nas prevedli istoimenski italijanski film, najverjetnejši navdih za ta podpis.

La grande bellezza

A post shared by Luka Mesec (@lukamesec) on

Po Italiji se je poleg mladega politika sprehajal tudi Edvard Kadić, eden od strokovnjakov za telesno govorico, tako imenovani "life coach" oziroma "trener življenja", avtor knjige o nasvetih zapeljevanja za moške, predavatelj, motivator, kolumnist in vse ostalo, kar paše v ta paket veščin. Ob znamenitostih se je fotografiral večinoma sam, pri kipu Davida pa se je pošalil, da so na fotografiji kar trije Michelangeli, torej najbrž kip, senca kipa in on.
Še eden od tistih, ki se profesionalno ukvarja z motivacijo, je vsem dobro poznani Smiljan Mori, ki po novem svoje ime zapisuje "Smillion". Predvidevamo da zato, ker na ta način v ime dobi angleško besedo za "milijon", služenje denarja pa je eden od ciljev njegovih svetovalnih storitev. Smillion je sicer bolj organiziran pri objavljanju svojih fotografij na instagramu, saj vsako opremi z motivacijskim citatom. To, kjer počesan na prečko pozira pri ograji, na primer z nasvetom, da ne smemo obupati pri stvareh, ki si jih res želimo. Čakati je težko, obžalovati pa še težje, pravi.
Sebastian, nekdanji pop zvezdnik iz Maribora, se zadnje čase poleg vodenja svoje plesne šole v javnosti uveljavlja predvsem na blogu in družabnih omrežjih. Na instagramu ima na primer nekaj več kot pet tisoč sledilcev, s katerimi deli predvsem svoje interpretacije ulične mode za moške. Nazadnje je objavil fotografije z ulic Šanghaja, recimo to, kjer se je v množici zazrl v daljavo, jo podpisal z "trenutek v času" in opremil z več oznakami za moško modo, da bi ga lažje našli vsi, ki se za te reči zanimajo.