Šlo je za uradno večerjo za udeležence vrha G20 in njihove zakonske partnerje brez članov delegacij. Na njej so Putina posedli zraven prve dame ZDA Melanie Trump. Donald Trump je ob sladici prišel do Putina ter z njim izmenjal nekaj besed, trdijo predstavniki Bele hiše. Tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost Michael Anton je menil, da kratkega klepeta ob sladici ne bi označil za pogovor.

Mediji so se sicer sklicevali na političnega znanstvenika, kolumnista revije Time in predsednika skupine Eurasia Group Iana Bremmerja, ki je dobil informacijo iz neposrednih virov, da je pogovor trajal skoraj celo uro, prevajal pa je le ruski prevajalec, ker ameriški ni znal rusko.

Trump jezno tvital

Trump se je na poročanje odzval z jeznimi tviti in napadel medije, ker da so tudi iz večerje za voditelje G20 naredili nekaj "zloveščega". Lažne novice naj bi bile vse bolj nepoštene, lažna novica o skrivni večerji s Putinom pa je po Trumpovih besedah "bolna".

Novica ne bi bila problematična, če Bela hiša ne bi imela problemov z obveščanjem medijev glede pogovorov z Rusi, še preden se je začela preiskava posebnega tožilca Roberta Muellerja. Ta skuša ugotoviti, ali so Trumpovi ljudje sodelovali z Rusi pri blatenju demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton.