Presenetljivi uspeh Koepkeja na domačih tleh je še toliko večji, saj se je velikega uspeha veselil pri le 27 letih, povrhu pa mu je na igrišču Erin Hills v bližini Milwaukeeja uspelo zmagati z izenačenjem rekorda turnirja – 16 udarci pod parom igrišča. Z dosežkom se je postavil ob bok slovitemu irskemu golfistu Roryju McIlroyu, ki mu je najnižji zbir pod parom igrišča v zgodovini turnirja uspelo doseči leta 2011.

Da se je Koepka odločil postati profesionalni igralec golfa, niti ni tako nenavadno. Ne nazadnje je bil rojen na Floridi, v zvezni državi z največ igrišči za golf v Združenih državah Amerike. Preden je leta 2012 postal profesionalec, je nastopal za univerzo Florida State, kjer je študiral družboslovje. V nasprotju z večino ameriških igralcev golfa se je na začetku svoje profesionalne kariere odločil za odhod v Evropo. Odločitev je bila vse prej kot lahka, saj je leta 2011 njegova mama Denise zbolela za rakom, ki pa ga je po dolgotrajnem zdravljenju uspešno premagala.

»Zaradi mamine bolezni sem postal še boljši igralec. Že tako veljam za zelo motiviranega, a takrat sem postal še bolj osredotočen. Tedaj sem moral sprejeti nekaj težkih odločitev, a zaradi te življenjske preizkušnje sem lažje ugotovil, kaj želim doseči v svojem življenju. Ni bilo lahko, odreči sem se moral nekaterim stvarem, kot je druženje s prijatelji, manj sem tudi treniral. Preprosto sem se moral prepričati, da je bilo z mamo vse v redu,« je pred leti priznal Brooks Koepka, ki je podporo mami v času njene bolezni izkazoval tudi z nošenjem rožnate kape in pentlje na turnirjih.

Koepka, ki je z zmago na US Opnu nasledil številko ena svetovnega golfa, rojaka in velikega prijatelja Dustina Johnsona, pa ni edini golfist v njegovi družini. Po njegovih stopinjah je šel tudi štiri leta mlajši brat Chase. »Na igrišču se lahko med seboj pobijeva ali pa se neverjetno zabavava. V preteklosti sva si že večkrat skočila v lase, a to ni nič novega,« je o odkritosrčnem odnosu s svojim bratom, s katerim sta aprila letos skupaj zaigrala na turnirju v New Orleansu, dejal starejši od bratov Koepka.

Sedemindvajsetletnik sicer velja za relativno sramežljivega športnika, ki se nerad pojavlja v medijih. Nič drugače ni bilo niti po uspehu kariere minuli mesec, saj ga je raje kot pred kamerami proslavil v družbi svojcev in najtesnejših prijateljev. »Osebno bi si želel, da bi tem stvarem posvečal več pozornosti, vendar pa to ni njegov način. Ostaja zvest samemu sebi,« odločitev svojega sina spoštuje oče Bob Koepka. Brooks je v tem pogledu močno podoben nekdanjemu najboljšemu igralcu golfa na svetu Adamu Scottu, kar pa ni presenetljivo, saj 37-letni Avstralec velja za njegovega velikega vzornika.