Na športnih straneh Dnevnika boste lahko odslej spremljali izbor najboljše enajsterice po vsakem krogu v prvi nogometni ligi. Po uvodnem dejanju nove sezone v postavi prednjačijo trije igralci Rudarja, ki so poskrbeli za najodmevnejšo zmago kroga. V Velenju so porazili Domžale, ki so z mislimi že pri četrtkovi povratni tekmi kvalifikacij za evropsko ligo proti Valurju.

Za najboljšega vratarja kroga smo izbrali Luko Janžekoviča iz Aluminija, ki je v Ljudskem vrtu zbral pet obramb. Aluminij je sicer izgubil z 0:1, a se je dobro upiral favoriziranim državnim prvakom. Med branilci so izstopali Klemen Šturm iz Krškega, Raoul Delgado iz Ankarana, Aleksander Rajčević iz Maribora in Branko Ilić iz Olimpije. Za najboljše veziste smo izbrali Damjana Trifkovića in Jakoba Novaka iz Rudarja ter Aleksa Pihlerja iz Maribora in Nathana Oduwo iz Olimpije, med napadalci pa sta se v najboljšo enajsterico uvrstila Milan Tučić iz Rudarja in Miljan Škrbić iz Krškega.

Olimpija je dosegla najvišjo zmago prvega kroga in skočila na vrh lestvice. Ljubljančane je med pripravami pestila neučinkovitost, proti pomlajenemu Celju pa je tujska legija v zelenih dresih zabila tri gole. Najbolj sta razočarala evropska predstavnika Gorica in Domžale, ki očitno nimata tako širokega igralskega kadra, da bi uspešno nastopala v različnih tekmovanjih hkrati. Tako Domžalčani kot Goričani so v prvem krogu državnega prvenstva zaigrali z nekaterimi rezervisti in ostali brez točk na gostovanjih pri Rudarju in Krškem. Glede na to, da bodo Domžale najverjetneje nadaljevale evropsko pot tudi v prihodnjih tednih, se bo velika priložnost za pobeg na lestvici ponudila predvsem Olimpiji, ki si po minuli sezoni brez lovorike ne sme privoščiti novih spodrsljajev.