»Veseli smo, da nam je ustavno sodišče dalo prav in da tudi v drugih primerih ugotavlja pravilnost naših pripomb, da je zakonsko besedilo premalo določno, še zlasti zato, ker gre za zakon o kazenskem postopku. Takšne nejasnosti in premalo določno besedilo zakona ustavno sodišče ugotavlja tudi v nekaterih členih, kjer sicer v izreku neustavnosti ni ugotovilo,« je bil v začetku pomladi, ko je ustavno sodišče objavilo odločbo po postopku za oceno ustavnosti 153. in 154. člena zakona o kazenskem postopku (ZKP), zadovoljen poslanec SDS Branko Grims.

Dobre tri mesece po tem sta odvetnik Janez Koščak iz družbe Čeferin in ljubljanski župan Zoran Janković na prvi stopnji dosegla izločitev in posledično (še ne izvedeno) uničenje prisluhov v preiskavi ljubljanskega župana Jankovića zaradi suma jemanja podkupnine, ker naj bi od neke farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za posredovanje pri zaposlitvi za nedoločen čas. Kot smo izvedeli, v veliki meri prav zaradi omenjene odločbe ustavnega sodišča, v kateri

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra