Kdor je v tej trafiki redno kupoval časopis, je pred vhodom rad pošpegal, kdo sedi pri blagajni, in vstopil šele, ko se je prepričal, da je »zrak čist«. Turška gospa namreč ni bila le pregovorno sitna in pretirano nenatančna pri vračanju drobiža – za pultom je tudi kadila, oh, cigareto za cigareto, kar je v nekem trenutku okoli nje sicer ustvarilo avro simpatičnosti, še posebej ko so kajenje na javnih mestih prepovedali, ona pa je vztrajala v svojem ponosnem oblaku državljanske nepokorščine.

Trafika, o kateri pišem, je v precej neugledni pasaži med prometno cesto v središču Berlina in poslovno zgradbo, ki se dviga nad njo. Stisnjena je med pekarno, ki je še najbolj verjetno namenjena pranju denarja neznanih lastnikov, saj v njej nikoli nimajo svežega kruha, in diskontno prodajalno čistil in dezodorantov za ljudi in prostore. Dečko v njej, naš trafi

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra